Taksisti okupljeni u udruženju SITAB blokirali su danas deo saobraćajnica u centru Beograda, u neposrednoj blizini Skupštine grada, zahtevajući da se poveća efikasnost Komunalne policije u borbi protiv, kako smatraju, nelojalne konkurencije u oblasti prevoza putnika.

Taksisti su svojim vozilima blokirali ulicu koja od Terazija vodi ka Glavnoj pošti, na desnoj strani kolovoza, Saobraćajna traka u suprotnom smeru nije blokirana, ali se zbog blokade ispred Skupštine grada saobraćaj u širem centru Beograda odvija otežano, a saobraćajna policija reguliše saobraćaj i preusmerava vozače, prenosi N1.

Ovo je nastavak protesta grupe taksista koji smatraju da gradske saobraćajne inspekcije izbegavaju da primene zakon protiv, kako su naveli, „divljih prevoznika i potpuno nekvalifikovanih vozača CarGo-a“.

Oni su ocenili da postoji dovoljan kapacitet gradskih inspekcija da se izbore sa tim problemom i da, osim blokade grada, oni nemaju drugi način da nateraju gladske vlasti da reaguju.

Taksisti navode da ne znaju do kada će njihova blokada trajati, odnosno da će je obustaviti kad dobiju napismeno garanciju da će se Zakon o prevozu putnika obavljati onako kako oni misle da bi trebalo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.