Tako rade države koje se stvarno brinu za svoje žitelje: “Nađite nekog za seks tokom izolacije”

0
Foto Profimedia

Muškarcima i ženama koji su samci, holandske vlasti su savetovale da što pre sebi pronađu seks partnere kako bi tokom karantina dolazili u kontakt sa što manje ljudi, prenosi Gardijan.

“Razgovarajte o tome kako da to najbolje izvedete”, piše u zvaničnim smernicama holandskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje i životnu sredinu (RIVM).

“Na primer, upoznajte sa sa osobm koja razimšlja isto kao i vi da bi ste imali fizički ili skesualni kontakt, pod uslovom da niste zaraženi. Dogovorite se da, tokom pandemije, imate odnose samo sa tom osobom. Ukoliko budete imali više kontakata, veće su šanse da proširite koronavirus”, napisano je u smernicama RIVM.

RIVM je takođe savetovao i one koji su u ljubavnoj vezi sa osobama koje su zaražene koronavirusom ili sumnjaju da imaju simptome.

“Nemojte imati seks u tom slučaju. Samozadovoljite se ili zajedno masturbirajte, ali nemojte imati fizički kontakt”, piše u smernicama holandskih zdravstvenih vlasti.

Smernice holandskog Nacionalnog zdravstvenog instituta sa seks savetima za samce su se pojavile nakon kritika i frustracija širom zemlje da je samcima u Holandiji tokom karantina uskraćeno pravo na seks.

Linda Djuit, holandska novinarka specijalizovana za rodna pitanja, otvoreno je kritikovala RIVM tvrdeći da je seks ljusko pravo, a da su samci u Holandiji zbog oštrih mera ograničavanja kretanja i socijalnog kontakta sprečini da ga ostvare.