Tajno venčanje u Bakingemskoj palati: A gde je mladin otac?

2
Beta/Benjamin Wheeler/Royal Communications of Princess Beatrice and Edoardo Mapelli Mozzi via AP

Bakingemska palata otkrila je detalje o prvom tajnom venčanju u britanskoj kraljevskoj porodici u 235 godina nakon što se princeza Beatris udala za verenika Edoarda Mapelija Mocija.

Princeza Beatris je unuka britanske kraljice Elizabete II i ćerka princa Andrjua i Sare, vojvotkinje od Jorka, dok je njen suprug italijanski grof.

Par je planirao venčanje na velikoj svečanosti još u maju, međutim zbog pandemije koronavirusa sve je otkazano. Na veliko iznenađenje britanske javnosti, kraljevsko venčanje je održano u petak u strogoj tajnosti na privatnoj ceremoniji u dvorcu Vindzor. Samo članovi uže porodice bili su obavešteni o venčanju i morali su se zakleti na tajnost.

“Par je odlučio da održa malu privatnu ceremoniju s roditeljima, najbližom rodbinom i bliskim prijateljima,” objavili su iz palate. Među retkim gostima bili su 94-godišnja kraljica Elizabeta II i njen 99-godišnji suprug, princ Filip.

Bakingemska palata je objavila kako je princeza Beatris nosila istu tijaru kao i njena baka kraljica Elizabeta II na svom venčanju. Tijara je napravljena 1919. od dijamantske ogrlice koju je kraljica Viktorija dala Elizabeti za venčanje, kad se udala za Filipa 1947. godine.

Mlada, koja je deveta u redu za presto, nosila je i haljinu Normana Hartnela koju joj je takođe, posudila baka.

“Radeći u skladu s vladinim smernicama, ceremonija je bila u skladu s jedinstvenim okolnostima, omogućujući im da proslave svoje venčanje sa najbližom obitelji”, dodali su.

Zanimljivo, niti na jednoj fotografiji koje je palata objavila nije bilo njenog oca princa Andrjua, koji se dovodi u vezi s pedofilskim lancem Džefreija Epstajna, što on negira.

Andrju se u novembru povukao iz javnog života nakon što je njegova prijateljica Gilen Meksvel uhapšena u Sjedinjenim Državama pod optužbom da je mamila devojke za pokojnog američkog finansijera Epstajna.

Američki tužioci takođe, žele da ispitaju ​​britanskog princa o njegovim kontaktima s Epstajnom, ali on je do sada izbegavao njihove zahteve.

2 KOMENTARA

  1. “Tijara je napravljena 1919. od dijamantske ogrlice koju je kraljica Viktorija dala Elizabeti za venčanje kad se udala za Filipa 1947. godine.” ??? Kraljica Viktorija je umrla 1901.

Comments are closed.