Tajm proglasio Džoa Bajdena i Kamalu Haris za ličnosti godine

0
JIM WATSON / AFP / Profimedia

Magazin Tajm proglasio je Džoa Bajdena i Kamalu Haris za ličnost godine 2020.

Bajden i Haris su ušli u istoriju 7. novembra kada su odneli pobedu protiv Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD i tako ga svrstali u mali klub predsednika koji su u Beloj kući služili samo jedan mandat. Haris je tog dana postala prva žena, prva Afroamerikanka i prva žena azijskog porekla na mestu potpredsednika SAD, prenosi CNN.

“Za promenu američke priče, za pokazivanje da su snage empatije veće od besa podele, za deljenje vizije isceljenja u ožalošćenom svetu, Džo Bajden i Kamala Haris su Tajmova ličnost godine”, napisao je urednik Tajma Edvard Felsental.

Izbršni direktor kompanije Zum Erik Juan proglašen je za poslovnog čoveka godine, zbog platforme koja omogućuje održavanje grupnih video poziva, a koja je eksplodirala u eri pandemije i rada od kuće.

U kategoriji “Čuvari godine”, između ostalih, proglašeni su i zdravstveni radnici za zasluge u borbi protiv pandemije, kao i dr Entoni Fauči.

NBA zvezda LeBron Džejms proglašen je sportistom godine.

Po izboru čitalaca, koji je objavljen pre četiri dana ličnost godine su lekari koji se bore u prvim redovima protiv pandemije koronavirusa.

Tajmova nagrada za ličnost godine dodeljuje se od 1927. godine, a prošle godine ličnost godine je bila švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500