Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da će SDS nastaviti bojkot izbora na parlamentarnom nivou, a da će sa Novom strankom i Pokretom slobodnih građana učestvovati na izborima u beogradskoj opštini Vračar i nastaviti da razmatraju izlazak na ostale lokalne izbore.

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je prethodno da je najava Socijaldemokratske stranke, Nove stranke i Pokreta slobodnih građana da će izaći na lokalne izbore na Vračaru „neozbiljna odluka“ koja može proizvesti dalje nejedinstvo u opoziciji.

„To je pomalo neozbiljno 25 dana pred izbore. Mi smo o tome razgovarali i ranije ali smo tada zaključili da je politički princip važan. Ako smo potpisali ugovor sa narodom i ako smo se obavezali, onda je važno da ostanete pri tome i da tako zaslužite poverenje građana“, rekao je Obradović za Televiziju N1.

On je ocenio da je očigledno da je bojkot nešto sa čim vlast ima problem i dobar način na koji opozicija može da se izbori za svoje principe koji se tiču slobode medija i izbora.

„Meni se ne sviđa ta najava Borisa Tadića da će se vratiti u nekom novom filmu. Jer ako se taj film svede na odbranu Vračara, to je neozbiljno“, rekao je Obradović.

Lider Dveri je dodao da je naivno verovati da će te stranke iz parlamenta uspeti da se izbore za neophodne promene i da to dokazuje i iskustvo dosadašnje parlamentarne borbe opozicije.

„Ništa neće moći da dobiju, a izgubiće poverenje“, rekao je Obradović.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

Komentara

 1. Agatonovic
  27. мај 2020. 15:36

  Boskic,a treba li tebe da pitaju?Ovaj se mnogo zaneo,misli da je postao vodja opozicije...buhahahahahaha...mozda lazne opozicije oko SzS-a.Jer SzS je u stvari druga strana medalje od SNS-a,msm da je sve dogovoreno da bi Srbija postala dvopartijska drzava.Malo ja,malo ti,pa cemo se voleti.Ostala opozicija da se unisti.Ona ostala opozicija je u stvari PRAVA.

 2. Al
  27. мај 2020. 18:11

  Pa Tadiću je Vračar ionako bio dragulj u kruni, tu mu je (bivša) stranka harala od 1994. do pre neku godinu. On nije ni vredan komentarisanja. A Boško se izbrukao onim nepromišljenim štrajkom glađu i još više kajanjem posle njega, pa smo umesto slike beskompromisnog borca protiv sumanutog režima dobili nešto mlako, razblaženo i beskorisno, što liči na ostale partnere iz SZS. Ispadoše Đilas i Marinika glavni borci. Sačuvaj Bože.

 3. Slaven
  28. мај 2020. 15:58

  “Ništa neće moći da dobiju, a izgubiće poverenje”, rekao je Obradović Ako ce izgubiti poverenje, sto se onda komentarise? Pogotovo sto ce se onda nekom drugom dati poverenje, zar ne? Mozda tebi, Obradovicu. Ja mislim da nije u pitanju poverenje gradjana u opoziciju koja izlazi na izbore, vec izborni rezultat koji ce opozicija dobiti i pokazati u kakvoj su zabludi bili lideri SzS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.