Tadić: “Razgovarao sam sa Đilasom, mogu da prihvatim da se ide na nove izbore u Beogradu”

0
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je cela opozicija podnela Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Beogradu prigovore za ukupno više od 300 biračkih mesta, uz ocenu da GIK neće prihvatiti sve te prigovore.

“GIK neće prihvatiti ponavljanje na svim tim mestima, ali to nije neophodno. Dovoljno je i 10 izbornih mesta da se promeni odnos snaga u gradskom parlamentu”, rekao je Tadić za televiziju N1.

Komentarišući menjanje planova lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o pozivu da se glasa za Tadićevu listu Ajmo ljudi na biračkim mestima na kojima dođe do ponavljanja glasanja kako bi prešla cenzus i ušla u gradsku skupštinu, Tadić je rekao da ta strategija najverovatnije neće važiti i da će se ići sa novim zahtevom – ponavljanje celokupnih izbora do kraja godine.

“To je novi momenat, o tome mi nismo na koaliciji razgovarali, ali ja jesam sa Draganom Đilasom telefonom o tome razgovarao i ja mogu da prihvatim i taj njegov stav da se ide na nove izbore. Mi iz koalicije Ajmo ljudi, nemamo ništa protiv toga, ali ne znam kakav je stav drugih opozicionih partnera”, rekao je Tadić.

Naglasio je da će oni, kao koalicija Ajmo ljudi, prihvatiti bilo koje od ta dva rešenja za koje se na kraju opozicija odluči.

Ocenio je i da Đilasov poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da razgovaraju oko beogradskih izbora, i Vučićeva najava da će mu odgovoriti tokom gostovanja na RTS-u, predstavlja “zanimljiv momenat u srpskoj politici”.

“Obzirom da tog dijaloga nije bilo između njih dvojice, oni su se međusobno napadali i podizali rejtinge jedan drugome tim međusobnim napadima i pravili jednu situaciju političkog duopola, gde su druge stranke koje su imale manje pristupa medijima i novcu lošije prolazile”, naveo je Tadić.

Istakao je da je dobro da političari komuniciraju, ali da će se analiza šta je tačno stajalo iza tih inicijativa “videti u najskorije vreme”.