Tadić: Odluka o bojkotu bila nepromišljena, dokaz političkog neiskustva…

1
Foto: Igor Pavićević

Bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke je rekao da “dok god režim dominantno kreira predstavu o opozicionom liderstvu, a javnost to prihvata kao realnost, nijedna opoziciona stranka neće preći rejting na nivou statističke greške”, kao i da je pobeda opozicije moguća ako se podeli u više kolona.

“Siguran sam da je moguća. Moramo intezivno raditi na terenu i preko društvenih mreža. Opozicija na sastancima, na kojima su svi dobrodošli, razmenjuje mišljenja. Cilj ovih sastanaka je upravo prevazilaženje podela unutar opozicije i osnovna ideja je bila da koordinišemo aktivnosti tako da naše razlike rade za nas, a ne kao do sada protiv nas”, rekao je Tadić u intervjuu za štampano izdanje dnevnog lista Blic.

Istako je da je plan da se “u jednom trenutku podelimo u kolone. Ne samo politički, već i strateški i taktiči istorodne”.

“Svrha ovih razgovora je da se mehanizam opozicione borbe podesi tako da u trenutku kada dođe do podela na kolone, te kolone budu koordinisane i sve usmerene samo na jedan isti cilj, a ne da tokom borbe sa režimom kao do sada trošimo energiju, ali i poverenje glasača, na međusobne sukobe. A to da li će veći broj aktera učestvovati u toj ideji, zavisi pre svega od onih koji se do sada nisu odazivali na poziv koji im je sve vreme upućivan”, rekao je Tadić.

Bivši predsednik smatra da odluka o bojkotu prethodnih izbora nije bila “promišljena”.

“I trenutak kada je objavljena i način na koji je doneta i sprovedena svedoče o nedovoljnom nivou promišljenosti i političkom neiskustvu glasnogovornika bojkota opozicije. Zapravo, nadam se da je to u pitanju, a ne loša namera”, rekao je Tadić.

“Odluka o bojkotu je potpuno zaobišla pitanje značaja lokalnih izbora, a time i očuvanje stranačkih infrastruktura, bez kojih nema pobede na svim budućim izborima. Samim tim stvorena je borba unutar opozicije za lokalne odbore i njihove lidere koji su uspeli da opstanu. Pored toga, bojkot je izazvao dodatnu podelu unutar opozicije na ‘pravoverne i izdajnike’, a posledice takve boljševičke podele opozicija trpi i danas. Sve to, nažalost, pokazuje da je i dalje izraženija borba za prvo mesto u opoziciji, nego borba opozicije protiv Vučića, što je po prirodi stvari borba za bolje mesto na ‘Titaniku’ i na to uvek ukazujem”, dodao je Tadić.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

  1. “Bivši predsednik smatra da odluka o bojkotu prethodnih izbora nije bila “promišljena”.” “I trenutak kada je objavljena i način na koji je doneta i sprovedena svedoče o nedovoljnom nivou promišljenosti i političkom neiskustvu glasnogovornika bojkota opozicije. Zapravo, nadam se da je to u pitanju, a ne loša namera”, rekao je Tadić. ” И таква, каква је, довела је до орочавања мандата већ изабране владе и до избора који ће бити много пре редовног рока у коме би иначе били одржани. Потпуно одсуство било какве аргументације ових и оваквих што сада “промишљају” управо говори о њима и пропасти њиховог избора о изласку на изборе, па зашто онда не говоре о томе ? Шта су и где постигли својим “промишњеним” одлукама о изласку ? НИШТА, осим што су себе додатно обрисали са политичке сцене. Искрено се надам да ће овај “мислилац” који је дефинитивно компромитовао идеју демократије у Србији, остати само онај који ће да “промишља”.

Comments are closed.