Tadić o rezultatima izbora: “Bilo bi tragično da je srpski narod sposoban da u svakom veku ima samo deset godina demokratije”

4
Foto: Igor PavićevićNekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, sada lider SDS izjavio je večeras da “ovi rezultati svedoče da je Vučić je uništio političko tkivo u Srbiji“.

On je predložio novinarima da drže za reč Ivicu Dačić da podnese ostavku jer je dobio manje glasova nego na prošlim izborima.

“Ali postoji mogućnost da masa stranaka propadne jer bez lokalne infrastrukture ne možete da kontrolišete izbore. I to je najveći problem bojkota”, rekao je Tadić.

“Treba graditi jednu veliku novu opozicioni stranku. U politici nikad ne smete da se predate. I borba definiše čoveka u politici. To što je Vučić učinio u Srbiji za poslednjih osam godina, bilo bi tragično da je srpski narod sposoban da u svakom veku ima samo deset godina demokratije”, rekao je Tadić.

4 KOMENTARA

 1. Ti si ispusena mustikla. U politici kao u svemu u zivotu treba znati kada da se povuces i kada si izgubio. Ne znam kako ne dopire do te tvoje “lepe” glavice da te narod neceeee i tebe i sve ostale. Zeznuli ste stvari umesto da se povucete a svoje resurse date 1 od 5m ili PSG da se udje u skupstinu. Ovako nista.

 2. Sta je Tadic hteo da kaze.?
  On izgleda ne poznaje istoriju srpskog naroda. Srbi su imali demokratiju cak i u vreme carstva Dusana Silnog, imali demokratski zakonik, Srbi su prvi napisali i doneli Ustav kakav nije po demokratiji imao ni jedan narod sveta to je Sretenjski Ustav.
  Americki Ustav u svojoj srzi pisan je po ugledu na zakonik Dusana Silnog.
  Bas zbog vekovnog demokratskog slobodarskog neporobljivog i neukrotivog duha, srpski narod je u kontinuitetu imao nacin da izmedju dva zla izabere ono manje.
  Problem je u politicarima ne u narodu, narod je Srbiju gradio, cuvao i ocuvao ali ste vi politicari uvek prihvatali za stolom poraze i suzavanje vlastite drzave.
  Tadicu, odi malo u arhive Bona, Beca, Istre, Vatikana, Ljubljane, Dubrovnika, Zadra a onda svrati u arhive Sarajeva, Podgorice i Beograda, prouci gradivo koje se odnosi na srpske kraljevine i zemlje pre otomanske okupacije pa pricaj o dusi srpskog naroda.
  Nije srpski narod poput stada ovaca da ga sisa kako ko zamisli, narod je zlatan, mudar, vredan domacinski, srpski narod je poput americkih Inijanaca, zilav, borben, voli svoju slobodu, zemlju i svoje nebo ali vi politicati dzabalebarosi to ne mozete da shvatite pa vam narod kriv sto ste ogranicenog uma. Vi politicari razmisljate istim sablonom dok narod gleda sire, vise dalje i planira mnogo preciznije od vas kojima je bitno dogurati do dobre penzije.

 3. “Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, sada lider SDS izjavio je večeras da “ovi rezultati svedoče da je Vučić je uništio političko tkivo u Srbiji“.” – Накнадна памет.
  “Ali postoji mogućnost da masa stranaka propadne jer bez lokalne infrastrukture ne možete da kontrolišete izbore. I to je najveći problem bojkota”, rekao je Tadić. -Тек ће сада да пропадну.
  “Treba graditi jednu veliku novu opozicioni stranku. U politici nikad ne smete da se predate. I borba definiše čoveka u politici. To što je Vučić učinio u Srbiji za poslednjih osam godina, bilo bi tragično da je srpski narod sposoban da u svakom veku ima samo deset godina demokratije”, rekao je Tadić. – Са вама се више ништа не прави. Ви сте пристали да будете Вучићева “политичка икебана”, ови избори су “одглумљени” као вишестраначки само због вас и сада сте “пуштени низ воду”. Ако си ти оличење те демократије, онда ми није жао ни тих десет година, ако је нема.

Comments are closed.