Tadić o “prvoj pretpostavci smene režima Aleksandra Vučića”: “Ko to ne razume, ne zna ništa o politici…”

10
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je ujedinjenje u “novu veliku” Demokratsku stranku “pretpostavka smene režima Aleksandra Vučića”.

On je ocenio da “samo novoizgradjena oragnizacija sa snažnom političkom infrastrukturom i velikim iskustvima pobeda i poraza, a ne ad hok pokreti i NVO, mogu srušiti s vlasti monstrum-političku strukturu SNS-a sa 700.000 sledbenika”.

“Ko to ne razume, ne zna ništa o politici”, kazao je Tadić za praznično izdanje Blica.

Dodao je da je fomiranje zajedničnog poslaničkog kluba SDS i DS “prvi značajan korak” ka stvaranju takve organizacije, iza koga bi trebalo da sledi formiranje  svih drugih zajedničkih organa do konačnog ujedinjenja, koje po njegovim rečima, mora da se desi što pre.

Upitan da li ujedinjenje u veliku DS može biti korak ka izlasku na izbore, Tadić je kazao da to zavisi od političkih okolnosti koje se kako je ocenio, menjaju iz dana u dan.

“U tom smislu, ujedinjenje može da bude i korak ka još čvršćoj opredeljenosti za bojkot. Medjutim, u izuzetno teškim i specifično vanrednim okolnostima jedinstvo opozicije i u toj odluci je od većeg značaja od bilo koje pojedinačne odluke”, naveo je Tadić.

(Beta)

10 KOMENTARA

  1. Zanimljiv komentar čoveka za čijeg je predsednikovanja Demokratskom strankom došlo do raspada jedine političke snage koja je imala mogućnost da parira ostalim strankama u parlamentu. Jeste lep ali je neuspešan i loš političar i nikada nije imao snage da bude lider tako važne stranke. U vreme njegovog predsednikovanja je došlo do sunovrata privrede Srbije, zatim do gubitka i ono malo podrške sveta jer je bio dvoličan u komunikacijama sa važnim političkim sistemima i ličnostima svetskih sila i za čijeg je predsednikovanja naneta najveća šteta položaju Srbije u međunarodim odnosima i u vezi Kosmeta na primer. Zar je moguće da jedan tako obrazovan čovek ne vidi kolika je šteta napravljena po nejgovu-našu zemlju i je to osnovni razlog pravog debakla vlade i stranaka koje su pre svega omogućili SNS-u da nadmoćno pobedi. Gledajući rezultate postignute od 2014. do danas i posmatrajući likove koji se sada eksponiraju kao spas ove naše države a u stvari su, gledajući njihove izbezumljene “face” i deformisane od besa u nemoći da se nametnu većini ja ne vidim da sem državnog udara pomognutog sa strane i nametanje neke vojne ili policijske uprave oni nemaju nikakave šanse, naročito sa sadašnjim liderima koji pokušavaju da se opet “dočepaju” državne kase, jer ih izgleda samo to ineteresuje, jer ja nikako da čujem ili vidim neki program sem praznih populističkih priča.

  2. Pravi si politicki diletant . Kao maneken mozes da prodjes.A ona tvoja izvinjavanja – to je posebna prica.I sta ce ti obezbedjenje. Videla na aerodromu prosle god. Strasno si vazan . Kako te nije sramota ?

  3. Daj bre Tadiću, smiri se. Bio si predsednik i to loš. Imaš platu kao bivši predsednik, idi malo do rodnog kraja i uživaj u prirodi. Ostavi nas bez rezervne domovine da se borimo kako znamo i umemo.

  4. Kad neko uspe da izgubi 700.000 glasača kao DS, i od njega nastanu 10 ili više stranaka (zbog gloženja oko kolača), i uspe da izgubi izbore od pogrebnika (grobara), taj treba da stavi ključ u bravu i ugasi se. Pozdrav od belog listića.

  5. Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je ujedinjenje u “novu veliku” Demokratsku stranku “pretpostavka smene režima Aleksandra Vučića”. ДС је синоним пљачке и криминала. Бивши председник и чланови те странке данас у народу изазивају оправдани анимозитет. Без јавне декриминализације, неке врсте лустрације, ДС као странка са овим “ислуженим” и компромитованим ликовима нема никакве шансе на политичком небу Србије, без обзира о каквој форми организације (појединачно или удружени) се радило.

  6. Ja sam glasao za Vučića samo da bi ti otišao, sad treba da glasa za tebe da bi ovaj otišao. A svaki put sve gore i gore.

  7. Ko nije dao fišeru da bude građanin Srbije a znamo šta je taj velikan žrtvovao netreba da se bavi politikom najbolje će biti za Srbiju a setimo se slučajno se sreo sa tačijem na skopskom aerodromu e dečko teško je zajebati Srbina dva puta ja nepripadam ni jednoj stranci al sam 99 izašao na crtu na paštriku

  8. Samo si obazovaniji i kulturniji od Vucica. A sto se tice politike vi ste dva velika diletanta.

Comments are closed.