Tadić o Belivukovoj izjavi: “Ništa novo, godinama opravdano ukazujemo na to”

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da izjave sa sudskog saslušanja šefa kriminalne grupe osumnjičene za više brutalnih likvidacija Veljka Belivuka “praktično ne donose ništa novo” i dodao da oni na to “svih ovih godina opravdano ukazuju”.

“Svih prethodnih godina sam ukazivao na vezu ovog režima i najgorih kriminalnih krugova i potpuno je nebitno da li je konkretno Belivukov iskaz istinit, jer u Srbiji pod ovom vlašću ima mnogo ‘Belivuka'”, rekao je Tadić za list “Danas”.

On je rekao da je još od Vučićeve predsedničke inauguracije “jasno da režim koristi navijačke falange kao svoje paravojne jedinice”.

“Fotografije koje smo videli su fotografije jezivih zločina koje su se dešavale pod ovim režimom i to bi moralo biti dovoljno za kraj ovog režima. Posle onih fotografija više nije bitan nijedan iskaz i nijedan novi dokaz. A ako se ispostavi da je Belivukov iskaz tačan, svi koje pominje moraju i krivično da odgovaraju. A za političku odgovornost je sasvim dovoljno ono što već znamo – da su se pod ovom vlašću ljudima po Srbiji odrubljivale glave”, istakao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije ocenio je da takav organizovani kriminal “nikada nije viđen u istoriji Srbije, osim u ratovima” i ponovo pozvao opoziciju da se udruži u borbi protiv sadašnje vlasti.

“Ovaj režim nas je u miru vratio u slike najgoreg nasilja rata i to mora biti kraj ove varvarske ere Vučićevog režima”, ocenio je Tadić.

Veljko Belivuk na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je naveo da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je danas portal “KRIK”.