U odnosima između Srbije i Crne Gore dešava se – dogovor između Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića, kao što se dešava i dogovor Vučića i Kolinde Grabar Kitarović i svih ostalih populista u regionu, gde u uspostavljanju odnosa između država i naroda oni podržavaju jedni druge i pripremaju se za izbore, ocenio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

„Treba svi građani da znaju da nam slede izbori i u Crnoj Gori, i Srbiji i Hrvatskoj i da je to sad priprema“, kazao je Tadić u Danu uživo.

Prema njegovim rečima, efekat trenutnih napetosti je fokusiran na parlamentarne izbore.

Svako od populista u regionu je upravo u dogovorenim napadima sa populističkim kolegom sa druge strane granice podizao rejting sebi na izborima, navodi on.

„S druge strane u Crnoj Gori radi se o višegodišnjem pokušaju izgradnje crnogorskog identiteta, koji se udaljava od srpskog identita, što je besmisleno, kao što je besmisleno i negiranje crnogorskog identiteta. Ali svi su tu imali koristi, oni su se koristili i u ono što je dovodilo u pitanje integritet i populaciju i porodica u Crnoj Gori – to je patološki opasan proces, koji je vlast u Crnoj Gori nametala, ali je imala i svoje pristaše u Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću koji su se hvalili da su digli nivo odnosa sa Crnom Gorom, a evo gde smo stigli“, dodao je.

Kad god odnosi među nacijama zavise od dva čoveka, „takvih manipulatora“, populista, onda građani dolaze u vrlo tešku situaciju i odnosi među narodima dolaze u pitanje, zaključio je Tadić.

Najava odlaska Vučića u Crnu Goru, kako je dodao, zato je samo predstava i sve u vezi sa tim je predstava.

„To je jedna odvratna predstava dvojice vrlo neodgovornih i opasnih ljudi koji su na čelu dve zemlje već godinama, i imaju i svoje partnere u Hrvatskoj sa kojima sarađuju – to je Kolinda Grabar Kitarović koja dovodi u pitanje dignitet hrvatske nacije, kao što to radi i Đukanović“, kazao je gost Dana uživo.

Kako je ocenio, to je realnost modernog sveta.

„Danas političke spodobe, narcisoidne, svuda u svetu dolaze na vlast i diče se nadnaravnim sposobnostima, poput toga da nemaju potrebu da spavaju, kako i Grabar Kitarović, tako i Vučić, koji neprekidno samo radi… To su lažovi na sve strane, koji vode ekperiment sa narodima, a koji pokazuje koliko dostojanstvo nacije može da se spusti. A posledice će biti katastrofalne za sve, jer su ih doveli u situaciju ispod svakog dostojanstva“, rekao je Tadić.

Nije ni bitno da li će Vučić posetiti CG, dodaje, jer – sve je najgora populistička propaganda, kao iz „gebelsovskog perioda“.

„Građani ne treba da budu naivni i da nasedaju na lažni patriotizam. Lažne patriote su lopovčine, i zato moje upozorenje građanima da ne nasedaju na Vučića i Đukanovića i populiste iz Hrvatske. Uvek će ovaj prostor biti leglo za takvu vrstu političara“, kaže bivši predsednik.

Govoreći o apelu grupe intelektualaca osude “pokušaja ugrožavanja mira u Crnoj Gori” po nalogu iz Beograda, on je rekao da je to skandalozno.

„Ti naslednici tzv belih listića koji su poluinteligenciju primenili, gde su osudili Srbiju zato što ugrožava prava demokratske Đukanovićeve Crne Gore – to je skandalozno, i govori da oni nemaju intelektualne kriterijume kad podržavaju potpisivanje peticija…“, ocenio je.

Komentara

 1. junik
  4. januara 2020. 12:04

  Nisam clan, ni simpatizer lopova, trkaca na nase novcanike, kratko vi ste maratonci. A posebno ustva Tadic, kome on moze u Srbiji da se obrati, unistitelj, grobar Srbije. Verovetno je tajna o kojoj ne sme niko da govori 240 tenkova poslatih u Kraljevo na remont a odande u topionicu Smederevo. I financijska i borbena steta, ciljano oslabljenje Srbije, financijsko posto 1 tenk kosta 4 miliona dolara a reparacija 3 milionate vidite sami pomnozite da i ako bi smo hteli da ih kupimo vec smo osiromaseni reparacijom a isto ih nemamo posto smo ih stopili u topionici borbeno novi reparirani. Bolje da cuti i da ne pominje ni naj veci propust drugih je minoran sa Tadicem.

 2. Pera
  5. januara 2020. 19:11

  Tadić bivsi predsednik srbije: au šta komentarise. Naj ružnije do gebelsa naziva svog predsednika. Kako ce sutra on kao predsednik zvati svog građanina. Zato i niste vise predsednik . Slama vas osveta. Ruzno.

 3. Nikola
  6. januara 2020. 10:01

  Ovi nisu dobri ali ti si katastrofa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.