Tadić: Neshvatljivo utrkivanje predlozima saradnje unutar opozicije

1
Fotografija: Igor Pavićević

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je “apsolutno neshvatljivo” zašto se opozicioni blokovi poslednjih dana utrkuju u medijskom predstavljanju predloga saradnje unutar opozicije, tim pre što su te stranke i njihovi lideri, kako kaže, uvek imali primedbu na slične predloge u prošlosti.

Tadić podseća da je još pre godinu dana pozvao opoziciju da „iza zatvorenih vrata i zajednički dogovorimo strategiju koordinisanja opozicionih aktivnosti i saradnje“, navodi se u saopštenju SDS.

„Apsurdno je da baš oni koji odbijaju svaki poziv na razgovore o saradnji, sada izlaze sa ovakvim predlozima saradnje i to jednostrano i u medijima. I zato ne vidim čemu može da služi ovakvo zatrpavanje javnog prostora sa stalno nekim predlozima sporazuma, dogovora, platformi i slično, osim upotrebi takvih predloga u svrhu lične promocije njenih autora“, smatra Tadić.

Nova.rs objavila je da je opozicija okupljena oko Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa i Demokratske stranke (DS) uputila je stranci Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd predlog sporazuma o saradnji. Ne davimo Beograd i stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) predstavili su u četvrtak sopstvnei predlog za saradnju opozicionih stranaka i organizacija pred prestojeće predsedničke, parlamentarne i izbore u Beogradu, pod nazivom „Put do pobede“.

Tadić kaže da načinom objavljivanja takvih predloga „poništavaju samu ideju saradnje i pokazuju da je za njih saradnja ustvari samo sledbeništvo određenih opozicionih lidera“.

„Takvo srljanje u medijsku samopromociju koristi samo Vučiću, a nimalo pobedi nad njegovim autokratskim režimom“, rekao je on.

Predsednik SDS smatra da ako se ovakav trend nastavi, opoziciona borba će se „kao i do sada svoditi na borbu za vođstvo u opoziciji medijskom samopromocijom, a ne na stvarne I delotvorne inicijative, koje jedino mogu ugroziti ovu vlast“.

On je pozvao sve opozicione lidere da „na ozbiljan način prodiskutujemo i dogovorimo koordinisanje opozicionih aktivnosti i nastup na izborima“.

„I da iza zatvorenih vrata dogovorimo ono što se tiče naših međusobnih odnosa i saradnje i da ne zatrpavamo takvim temama ionako malo medijskog prostora koji imamo da se obratimo građanima u vezi sa problemima koji se njih tiču“, saopštio je Boris Tadić.

1 KOMENTAR

  1. Да сте четврти пасус ставили као први, одмах би се дало прочитати да Тадић “цмиздри” јер није позван у ту нову опозициону “творевину” о сарадњни. Али ко би онда читао текст до краја ?

Comments are closed.