Tadić: Nakon nelegitimnih izbora ispuniti uslove opozicije i – raspisati nove

1
Foto: Nedeljnik

Lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je izgubljena svaka šansa da se ispuni zahtev sa rokom od minimum devet meseci od ispunjavanja uslova do raspisivanja izbora i da je jedino rešenje da se nakon predstojećih izbora raspišu novi.

“Vučić nije hteo da leks specijalisom odloži izbore, ako na to pravno rešenje nije bio gadljiv kada je njime trebalo ozakoniti pljačku i suspenziju pravnog poretka u slučaju Beograda na vodi i Savamale. Sada je jedino rešenje da se odmah nakon ovih nelegitimnih izbora ispune uslovi opozicije i posle ovih devet meseci raspišu novi izbori koji bi bili pretpostavka povratka demokratije i uspostavljanja stvarnog legitimiteta vlasti”, rekao je Tadić za Blic, prenosi N1.

On je rekao da “konstruktivni opozicionari”, poput lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i vođe radikala Vojislava Šešelja ne mogu da povećaju legitimitet izbora, a dodao je i da se ne može reći da su lažna opozicija sve stranke koje će izaći na izbore ili koje još nisu donele odluku o bojkotu izbora. 

“Sve vreme apelujem na to da odluka o bojkotu ne sme biti instrument za proglašavanje ‘izdajnicima’ onih koji bi čak i u ovim okolnostima da se na izborima bore protiv Vučića”, rekao je Tadić, čija je SDS potpisnica Sporazuma sa narodom i poziva na bojkot izbora. 

Tadić je rekao da je ujedinjenje Demokratske stranke (DS) dugoročno važnije od svih drugih saveza unutar opozicije, i ocenio da se taj proces ujedinjavanja odvija previše sporo, ali da je i to bolje nego da se u začetku naprave greške koje se kasnije ne mogu ispraviti. 

Prema njegovim rečima, opozicija je u najširem frontu ujedinjena oko Sporazuma sa narodom, i Savez za Srbiju je i po shvatanju osnivača samo ad hok koalicija za promenu izbornih uslova, dok je dugoročno od izuzetne važnosti formiranje koalicija srodnih strateških i ideoloških ciljeva kao što je projekat ujedinjavanja velike DS.

1 KOMENTAR

  1. Čovece ti si se totalno pogubio, po tvome bi izbori trebalo da traju neprekidno sve dok ti i tvoji gubitnici ne dodjete na vlast

Comments are closed.