Tadić mi je prijatelj, Vučić ima moć da sagleda sve: Aleksandar Šapić za novi Nedeljnik

0
Fotografija: Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Verovatno prva promena koju je Aleksandar Šapić uneo u Srpsku naprednu stranku (SNS) jeste ta da razgovara sa medijima koje naprednjaci obično izbegavaju. Jutro nakon što se SPAS ujedinio sa SNS-om, Šapić se sastao sa ekipom Nedeljnika i razgovarao o odnosu sa Vučićem i opozicijom, strujama u stranci, korupciji, Jovanjici, Krušiku, ali i paralelama sa Komunističkom partijom.

“Aleksandra Vučića upoznajem. Može neko da ga voli ili da ga ne voli, ali ne može da mu se osporava da ima iza sebe evidentne rezultate i najveći politički autoritet od uvođenja višestranačja na ovim prostorima. Uvek je teško kada govorite o savremenicima, ali mislim da će iza Vučića tek ostati velike stvari. Ono što bih izdvojio kao zanimljivost, a to ljudi uglavnom ne znaju, jeste da je on čovek koji ima neverovatnu percepciju i moć da kvalitetno sagledava sve stvari”, ispričao je Šapić.

Da li ste naučili nešto od Đilasa u politici?

O politici, malo, a što se tiče organizacije jesam. Od svakoga možete da uzmete neke dobre stvari i on definitivno jeste čovek koji ume da menadžeriše i da odabere adekvatne ljude da u datom momentu urade posao za njega.

A od Borisa Tadića?

Sa njim nisam imao prilike da sarađujem. Boris je i danas moj prijatelj sa kojim se ponekad čujem. Sa njim sam sve nesuglasice uvek rešavao u normalnom razgovoru…

Kad bi vas hipotetički nazvao da vas pita: šta ti je ovo trebalo?

Razgovarali bismo.

Ceo intervju objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 3. juna

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju knjigu Muharema Bazdulja “Ivo Andrić: Život u dvanaest meseci”