Tadić: “Bojkot ima i sporne elemente i može staviti opoziciju u dugoročno tešku poziciju”

3
Foto: Tanjug

Međustranački dijalog nema smisla ukoliko mu ne prethode neposredni razgovori predstavnika predstavnika Evropskog parlamenta i opozicije, izjavio je lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić u intevjuu za “Danas” i ocenio da je pogrešno optuživati za izdaju stranke koje se nisu ili još nisu odlučile za bojkot izbora, preneo je N1.

Tadić je rekao da razgovori nemaju smisla ukoliko u njima ne učestvuju sve relevantne opozocione stranke, kao i relevantni predstavnici stranaka na vlasti.

“Vlast optužuje opoziciju da je neodgovorno pristupila ovom dijalogu, a oni se nisu udostojili ni da na međustranački dijalog dođu predsednici njihovih stranaka”, rekao je Tadić.

On smatra da se “ne može voditi dijalog sa Vučićevim emisarima koji su tu samo da prenesu njegove poruke”.

“To nije dijalog već, zapravo, samo politička farsa nastavka monologa u kojem živimo sedam godina”, ocenio je Tadić.

On kaže da je bojkot izbora “svakako iznuđen politički proces jer u Srbiji skoro osam godina ne postoje normalne okolnosti za slobodno izjašnjavanje građana na izborima”.

“Ne bi trebalo tajiti da bojkot ima i sporne elemente u sebi jer se na kraju može dogoditi da Vučića, a posebno deo međunarodne zajednice, nelegitimnost izbora neće doticati koliko potreba da se na Kosovu isporuči neka vrsta priznanja. To sadašnju ‘bojkot opoziciju’ može staviti dugoročno u tešku poziciju”, ocenio je Tadić.

Bivši predsednik Srbije i lider SDS ukazuje kako “bojkot može biti i protiv Vučića, ali nažalost, i za Vučića” jer se nalazimo “u vrlo delikatnoj situaciji izbora pravog puta”.

Tadić sugeriše da odluka za ili protiv bojkota “ne sme i ne može biti kriterijum za određivanje ‘prave’ i ‘lažne’ opozicije” i da svako ima pravo da donese sopstvenu odluku o tome da li je bojkot ispravan ili ne.

“Niko nema pravo da tu odluku nameće pod implicitnim pretnjama da će biti žigosan kao idajnik opozicijie”, rekao je Tadić za “Danas”.

3 KOMENTARA

  1. Све што нам се догађало јуче, што нам се догађа данас и што ће нам се догодити сутра је само зато што нико на власти није никада правно процесуиран, односно, зато што знају да им се ништа неће догодити, ма шта урадили.

  2. Gospodine Tadiću, ne samo da imamo pravo , već i obavezu da stranke koje uprkos svemu odu na izbore, a daju sebi za pravo da se nazivaju opozicijom, nazovemo pravim imenom – izdajnici. I vama će se trebati dati par dobrih epiteta, što zbog rada bivše stranke kada ste bili na vlasti, a posebno zbog aboliranja sps-a. Da li ste vi svesni da je u vreme vaše vlasti trajao proces protiv Marka Miloševića i da je kasnije taj slučaj zastareo!?! Da li ste svesni toga? Stoga, izlazak na izbore jeste izdaja i prestanimo više da se bavimo šminkom i kozmetikom. Vas će već istorija postaviti na pravo mesto…

Comments are closed.