Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da se nada da će Srbija i Kosovo ove godine postići sporazum o normalizaciji odnosa i da će u slučaju da do toga ne dodje „izgubiti deceniju“, prenose mediji,

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa, Tači je ponovio da je protiv razmene teritorije izmedju Srbije i Kosova, ali da je za pripajanje Preševske doline Kosovu.

„Ja sam uvek bio protiv i nastaviću da budem protiv razmene teritorija, zato što je to trgovina, i tako nešto neću dopustiti da se desi. Snažno ću podržati korekciju istorijske nepravde u slučaju Albanaca u Preševu, Medvedji i Bujanovcu. Radim snažno na tome kako bi se taj deo pripojio teritoriji Kosova“, kazao je Tači.

On je naveo da je to predstavio i na samitu lidera Zapadnog Balkana, Hrvatske, Slovenije, Francuske, Nemačke i EU u Berlinu u ponedeljak i dodao da taj skup „nije doneo neku novu ideju, ali nije ni zatvorio nijednu ideju o kojoj se do sada diskutovalo, uključujući onu o Preševu, Medvedji i Bujanovcu“.

„Boriću se da Preševo, Medvedja i Bujanovac budu deo teritorije Kosova, u sklopu aktuelne teritorije Kosova, ne ugrožavajući nijedan centimetar teritorije države Kosovo“, kazao je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.