SZS: “Vučiću, napad na decu ti nećemo oprostiti”

2
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/MO

Nakon objave Dragana Đilasa da su njegovoj deci 10 minuta puštani snimci sa razglasa “Đilase lopove”, javnosti, ali i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću lično, obratio se Savez za Srbiju.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

“Brutalno zastrašivanje koje su večeras režimski kriminalci, navijači i narko dileri priredili deci Dragana Đilasa pokazuje da je vlast Aleksandra Vučića i definitivno raskrstila  ne samo sa onim što se može smatrati civilizovanom političkom kompeticijom, već i sa zdravim razumom. Vučićev režim očigledno je ušao u svoju najmračniju fazu kada niti bira sredstva niti ima bilo kakve obzire pa udara čak i na decu političkih protivnika…

Ne tražimo da policija istraži ovaj slučaj, niti sud da sudi počiniocima. Naručilac i inspirator svih napada na neistomišljenike u Srbiji je lično Aleksandar Vučić. Njemu treba da se sudi.

Decu Dragana Đilasa i drugu decu i sve nedužne ljude zajedno ćemo braniti na ulicama i na svakom mestu na kojem budu napadnuta. Danas u 17,00 časa smo izdali saopštenje u kom smo upozirili na moguće sukobe u društvu za koje je odgovoran Aleksandar Vučić, a samo 3 i po sata kasnije njegovu jurišnici napali su decu Dragana Đilasa.

Ovo ti Aleksandre Vučiću neće proći. Iako je od tebe – mnogo je

Politički motivisani napadi i prljava kampanja klevetanja Dragana Đilasa od strane Aleksandra Vučića i njegovih sledbenika prerasli su u otvoren teror i sadističko iživljavanje kako nad samim Đilasom tako i nad njegovom porodicom. Vučić je večeras poslao svoje pristalice i huligane pod prozor stana u kojem žive Đilasova maloletna deca kako bi pomoću snažnog razglasa emitovali već poznato skandiranje iz repertoara vlasnika televizije “Pink” čime su režim u Srbiji i vođa režima napustili sve, pa i najšire moguće, granice civilizacije i nepovratno zagazili u varvarstvo.

SZS pruža ljudsku i svaku drugu podršku porodici Dragana Đilasa i poziva čitavu demokratsku i građansku javnost u Srbiji da stane u odbranu osnovnog ljudskog prava na život i elementarnu sigurnost i porodice Đilas i svih drugih ljudi koji su se našli na meti jednog perverznog vlastodršca i njegovih razobručenih pristalica. Reči osude za one koji su organizovali i učestvovali u večerašnjem zlostavljanju dece i porodice Dragana Đilasa nije moguće pronaći, ali u zakonima ove zemlje postoje adekvatne kazne za ono što rade svih ovih dana. Ali sudove, kao i Skupštinu i Vladu je preuzeo Aleksandar Vučić.

Demokratska opozicija i građani ove zemlje imaju obavezu da u najkraćem mogućem roku stvore uslove u kojim će te kazne biti izrečene na sudu.
Ovo ti Aleksandre Vučiću neće proći.

Iako je od tebe – mnogo je.”

2 KOMENTARA

  1. šta je bre ti pametna savetnice koliko puta je gargamel zaplakao njemu lakše zaplakati nego pijanom zapevati

Comments are closed.