SZS poziva vlast u Crnoj Gori da Zakon o slobodi veroispovesti stavi van snage

0
Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju poziva vlast u Crnoj Gori da učini sve kako bi se zaustavila eskalacija tenzija i izbegli sukobi, kao i da sva otvorena pitanja rešava dogovorom sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i naroda.

SZS je u saopštenju osudio način na koji je sporni Zakon o slobodi veroispovesti donet, i pozvao vlast u Crnoj Gori da ga do postizanja dogovora prihvatljivog za obe strane hitno stavi van snage.

“Savez za Srbiju podvlači činjenicu da krize i jednostrani potezi koji stvaraju podele ne vide državne granice, niti se u modernom svetu mogu izolovano tretirati. Zato tražimo od vlasti u Crnoj Gori da se uzdrži od bilo kakvog nasilja i da se okrene razgovoru kao jedinom mogućem načinu rešavanja problema”, poručuje se u saopštenju SZS-a.

U saopštenju se dodaje i da SZS od režima u Srbiji ne traži i ne očekuje ništa.

“Njihovo ćutanje, po ko zna koji put, jasno pokazuje da je vlast jedino što ih interesuje”, navodi SZS.

Podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da ima različito mišljenje od crnogorskog predsednika Mila Đukanovića po pitanju Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, ali da se to događa u zemlji u kojoj je Đukanović predsednik, zbog čega on nema prava da se meša.