SZS: Kako je oprošten dug Nadi Topčagić, a Željko Samardžić dobio 30.000 evra za koncert

0
Foto: Printscreen Youtube

Predstavnici Saveza za Srbiju danas su od Direkcije za građevinsko zemljište zatražili informacije o tome po kojim kriterijumima je oprošten dug folk pevačici Nadi Topčagić i ima li još povlašćenih imena kojima je to dozvoljeno.

Zahtev je na osnovu Zakona od dostupnosti informacija predat na pisarnici Direkcije u Njegoševoj ulici u Beogradu.

„Da li tu ima još folkera, tajkuna, ili državnih službenika“, upitao je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, podsećajuću da je pevačica Nada Topčagić javno izjavila da je nakon intervencije predsednik države Aleksandar Vučić rekao zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću: „Izađi Nadi u susret šta treba“.

„Ako smo ovako grube nezakonitosti otkrili slučajnom izjavom jedne folk pevačice, onda problem jeste mnogo širi“, ukazao je Jovanović.

On je postavio pitanje na koji način SNS vlast oprašta ili reprogramira dugove nesavesnih dužnika.

Jovanović je istakao da je SNS vlast u dva navrata 2018. i 2019. donela odluke kojima su oprošteni ili reprogramirani dugovi investitora koji nisu uplaćivali doprinose za uređenje građevinskog zemljišta.

Prema rečima Jovanovića, oprošteno je 50 miliona evra, čime je uskraćen gradski budžet Beograda.

Kao primer favorizovanja ljudi bliskih vlasti i neosnovanih troškova grada, on je pomenuo i koncert pevača Željka Samardžića, koji je dotiran sa 30.000 evra, preneo je Danas.