SzS ispred RTS-a zbog Stefanovićeve diplome

0

Predstavnici Saveza za Srbiju predali su na pisarnici Radio televizije Srbije nove dokaze u vezi sa fakultetom za koji tvrde da Nebojša Stefanović nije završio, sa naznakom za glavnog i odgovornog urednika, jer ta medijska kuća nije prenela informacije o, kako kažu, najkrupnijoj aferi u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, prenosi N1.

Predsednik Stranke slobode i pravde i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas kazao je, povodom tvrdnji da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije završio osnovne akademske studije, da Stefanović treba da podnese ostavku.

Đilas je ispred zgrade RTS-a rekao da fakultet Megatrend u Londonu postoji od 1990. godine i da je jedino 1994. imao prihod u iznosu od 412 britanskih funti i da nije registrovan za obrazovne delatnosti.

On je kazao da ta kompanija u Srbiji postoji od 1991. godine i da nije poreski obveznik Srbije, pa da će samim tim podneti prijavu britanskim vlastima da provere da li je plaćala porez u Britaniji, gde je i registrovana.

Upitao je kako je onda ta kompanija funkcionisala, plaćala profesore, kako je platila Sava centar u Beogradu i gde su im studenti uplaćivali školarinu.

BRNABIĆ: SADA SE POVLAČI NEŠTO OD PRE 15 GODINA…

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da su priče o spornoj fakultetskoj diplomi potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića samo “odraz velike panike” Dragana Đilasa zbog istrage koja je najavljena protiv njega.

Ko zna šta ćemo još narednih dana čuti samo da bi se skrenula pažnja sa najavljene istrage, rekla je Brnabić novinarima posle sednice Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor koju je organizovalo Ministarstvo državne uprave i samouprave.

Brnabić je naglasila kako Đilas “sada povlači nešto od pre 15 godina”, navodeći da je tolike godine bio na vlasti, a tada je “sve bilo u redu”.