Nekoliko desetina građana okupilo se ispred pekare „Roma“ u beogradskom naselju Borča, protestujući što je sin vlasnika tog objekta navodno objavio na Fejsbuku fotografiju na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol Velike Albanije, prenose mediji.

Blic je preneo da je sporna fotografija nastala tokom zime u centru Beograda a da je pre nekoliko dana objavljena na Fejsbuku.

Okupljeni su nosili srpske zastave i skandirali parole o Kosovu, a ispred pekare se nalazio veliki broj pripadnika Žandarmerije.

Vlasnici pekare zatvorili su se unutra, dodaje Blic, a u pekari su bile i radnice.

– Protest se u jednom trenutku izgledao kao huliganski skup, na kome je pevano „ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji“, o paljenju džamija, a ekstremisti su na automobil vlasnika pekare stavili svinjske glave i po njemu izlepili plakate. Nakon nekoliko sati oni su se polako razišli – preneo je Blic.

Balkan Insight preneo je da je oko 50 ljudi bilo ispred pekare, kao i da je spornu fotografiju objavio brat vlasnika pekare. Ta fotografija objavljena je na Instagramu još 2017, a nedavno ju je jedan korisnik Fejsbuka podelio i na toj mreži.

Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas protest građana ispred pekare „Roma“ u beogradskom naselju Borča, ocenjujući da je u pitanju širenje mržnje prema sugrađanima albanske nacionalnosti, što predstavlja skandal i ozbiljan poziv nadležnim organima da reaguju.

Vlasnik pekare Đuraj Mon je izjavio za Insajder da je pogrešna informacija koju su preneli pojedini mediji, da je na fotografiji njegov sin, pošto on ima četiri godine. Ipak, muškarac koji je objavio fotografiju jeste jedan od zaposlenih u njegovoj pekari.

Komentara

 1. Zvezdarac
  28. aprila 2019. 05:58

  Jao, potresli se domaći srbomrsci, kako dirljivo.

 2. Jeremija
  28. aprila 2019. 09:33

  Dobro je da niko nije stradao,a dusebriznici da razmisle sta bi se desilo sa Srpskim radnikom u pekari u bilo kom mestu na Kosovu kada bi postavio sliku na fejs sa dignuta tri prsta. Hristos Vaskrse

 3. Anonimni
  28. aprila 2019. 13:58

  Ne sin. Brat je pokazao simbol Velike Albanije.

 4. Pero
  28. aprila 2019. 18:58

  Jel brat dobio otkaz. Nije. Onda nek zapošljava u Djakovici. Da država nešto radi ne bi morali gradjani da protestvuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.