Svih 49 korisnika staračkog doma u Kruševcu su izlečeni i vraćaju se u dom nakon borbe sa koronavirusom

0
Foto: Profimedia/Ilustracija

Svih 49 korisnika kruševačkog Gerontološkog centra, koji su oboleli od koronavirusa, izlečeni su i iz kovid bolnica vraćeni u ustanovu, rečeno je Beti u toj ustanovi.

Direktorka kruševačkog Gerontološkog centra Jelena Mijailović rekla je da u ustanovi od 29. aprila nema korisnika niti zaposlenih sa temperaturom.

U tom Gerontološkom centru i dalje se primenjuju stroge mere zaštite koje podrazumevaju zabranu ulaza i izlaza korisnika, posete srodnika i niz drugih mera, a nadležni očekuju da bi uobičajeni režim rada mogo da bude vraćen od ponedeljka, 1. juna.

Prvi slučajevi zaraze su u kruševačkom Gerontološkom registrovani sredinom aprila, pošto je urađeno testiranje prve grupe korisnika i zaposlenih. Ukupno je bilo obolelo 49 korisnika i 18 zaposlenih.

U Kruševcu je do sada, prema podacima nadležnih, koronavirus potvrđen kod 259 osoba, a u tom gradu je tokom prethodnih šest dana registrovan samo jedan novooboleli.

U Rasinskom okrugu je ukupno obolelih 351, a najveći porast je u poslednjih nekoliko dana zabeležen u Brusu gde su registrovana četiri nova slučaja, pa je ukupan broj pacijenata sa potvrđenim koronavirusom na području te opštine sada devet.  

(Beta)