Veliki jesenji koncert hora Svi UGLAS biće održan 23.9. u 18h u Velikoj sali Doma omladine u Beogradu. Pored hora Svi UGLAS, na koncertu će kao gosti nastupiti Ana Đurić Konstrakta, ženski romski bend Pretty Loud i hor Prve gimnazije iz Beograda.

Hor SVI UGLAS nije sasvim običan hor. On okuplja romsku decu i mlade, kao i sve druge ljude koji kroz muziku žele da uče o romskoj kulturi i upoznaju romsku zajednicu. Hor je 2016. godine pokrenulo udruženje Art Aparat na čelu sa Majom Ćurčić, nastavnicom muzike i kompozitorkom iz Beograda, a do sada je u njemu pevalo preko 400 učesnika i učesnica svih uzrasta.

Hor Svi UGLAS uključuje decu koja nemaju mnogo prilike da razvijaju svoje talente i pomaže im da ojačaju samopouzdanje, razviju različite veštine i nauče da vole i vrednuju sopstvenu kulturu. Za članove iz šire javnosti, ovaj hor je prilika da kroz druženje i zajednički rad sa decom, upoznaju romsku kulturu i bolje razumeju probleme sa kojima se romska zajednica suočava.

Pred veoma interesantnog repertoara, ono što ovaj hor čini omiljenim kod publike je neverovatna energija koju ova vesela zajednica nosi, što je i razlog što se za koncerte uvek traži jedno mesto više.

Posetioci će imati priliku da čuju pop, rok i dečije pesme na romskom i srpskom jeziku, a hor će pratiti i bend. Događaj je namenjen posetiocima svih uzrasta.

Ulaz na događaj je besplatan, a rezervacija ulaznica se vrši putem linka:  https://5pwg1ygaboj.typeform.com/to/i9mDaCuQ

Rad na pripremi ovog događaja podržali su Ambasada Kraljevine Norveške kroz projekat Smart Balkans, Ministarstvo kulture Republike Srbije, ali i građani kroz donacije na sajtu donacije.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.