“Svi sukobi u CG dinastičke su prirode, manite se podela”: Telefonsko uključenje Karadžića iz Haga

1
Profimedia


Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić uključio se telefonom u tribinu koja je održana u Srpskoj kući u Podgorici.

U tom trenutku na tribini je prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju Republike Srpske, prenosi CdM.

Prilikom uključenje, Karadžić je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu blagi prema Crnogorcima jer oni, kako je dodao, trenutno imaju krizu identiteta, kao i da ih treba razumeti i prema njima biti tolerantan.

“U Crnoj Gori nema sukoba među narodom, jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori, dinastičke su prirode, to je sukob dinastija”, rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, Srbija je puna Srba iz Crne Gore.

“Srbi iz Crne Gore su napunili Srbiju i tu ne može biti sukoba između naroda jer smo mi jedno. Manite se dinastičkih podela”, rekao je Karadžić.

On je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu strpljivi, tolerantni i da imaju razumevanja prema ljudima koji imaju krizu identiteta, dodajući da se identitet u jednom narodu stvara stotinama, a nekad i hiljadama godina.

Tribinu u Srpskoj kući organizovali su Srpski nacionalni savet i Srpski informativno-kulturni centar “Sveti Sava”.

1 KOMENTAR

  1. Nije dosta sto smo “tolerantni” prema Crnogorcima u Beogradu, a koji jos uvek VLADAJU Srbijom preko raznoraznih “sluzbi bezbednosti”, policijom i sudstvom, nego treba i prema onim siledzijama koji su “obezglavili” Srbe SPC u CrnojGori?
    Tebe nas je oslobodio Hag, a za ostale ce biti neophodno da se sami postaramo!?

Comments are closed.