Od trena kada smo saznali da je Slavoljub Muslin dobio otkaz, selektor reprezentacije zemlje iza ogledala bila je jedna od najnezahvalnijih funkcija u zemlji. U nekoj narodnoj hijerarhiji prvo ide predsednik, pa premijer, osim ako ispred njega nije prvi potpredsednik Vlade, pa ministar unutrašnjih poslova, načelnik generaštaba, direktor javnog servisa i onda selektor fudbalske reprezentacije.

Ono što je bivšem selektoru zamereno – šta nije, bolje je pitanje – od načina na koji je zamenio čoveka koji ga je doveo u stručni štab reprezentacije, do odnosa prema određenim igračima, bilo je putokaz novom selektoru „kako ne bi trebalo“.

Tumbaković je na užareno mesto došao takođe u senci jednog skandala, ali je počeo da ispravlja greške svog prethodnika.

U pratnji drugih zvaničnika Saveza, Tumba je posetio srpske reprezentativce koji igraju u Engleskoj i Nemačkoj, a među njima i one koji su bivšem selektoru otkazali poslušnost, ili je on na njih prestao da računa.

„Konstruktivni razgovori“, kako ih je najzvao Tumbaković, vođeni sa Lukom Milivojevićem, kapitenom Kristal Palasa, kao i sa Matijom Nastasićem, igračem Šalkea, dali su željeni rezultat. Mediji prenose da će obojica biti deo reprezentacije u narednom periodu.

Pored njih dvojice, novi selektor razgovarao je i sa Aleksandrom Mitrovićem, Milivojevićevim komšijom iz Londona, kao i sa srpskim trojcem iz Ajntrahta – Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem.

Svi igrači sa kojima se Tumbaković sreo, igraju fudbal na veoma visokom nivou i značajno je da budu deo kolektiva. U tom smislu je njegov boravak u Engleskoj i Nemačkoj, veoma pozitivan korak unapred i nešto što bi moglo da donese pozitivnu atmosferu ekipi u nastavku kvalifikacija.

Ipak, malo je falilo da jedna druga informacija prođe ispod radara. I to malo, bilo bi još manje, da Marko Grujić nije dao gol Bajernu tokom vikenda. Inače bi neko možda i zaboravio da fudbaler Herte ne igra u drugoj državi u odnosu na Nastasića i srpsku koloniju u Frankfurtu i možda bi ostalo neprimećeno da se selektor sa Grujićem nije sastao.

Na osnovu toga ne bi trebalo izvlačiti zaključke, ali kada se ta činjenica poveže sa tim da Fudbalski savez Srbije Grujiću na svom Tviter nalogu nije čestitao na postignutom pogotku – što je inače lep običaj u FSS – onda bismo mogli da govorimo o velikim šansama da se Grujić ne vrati u reprezentaciju.

O tome niko nije govorio ništa. Na kraju dana, bilo bi i glupo da nešto ne ostane pod velom tajne. Gde je tu draž?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.