“Svi smo posle sastanka pomalo nezadovoljni, ali niko neće da napusti Krizni štab, radimo zajedno…”

0
Foto: Nedeljnik

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se javnosti nakon sastanka Kriznog štaba i saopštila najnovije mere.

“Dogovorili smo se da se od večeras sve zatvori i da zaključno sa nedeljom režim rada bude kao prethodnog vikenda. Neće biti policijskog časa, zabrane kretanja, radiće prodavnice hrane, apoteke i benzinske pumpe. Potrebno je da dodatno usporimo život u Republici Srbiji, kako bismo videli da brojevi stagniraju”, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ovo je u pravom smislu te reči kompromisno rešenje, rekla je premijerka Srbije.

“Vrlo su oštre mere, ali ne traju 14 dana koliko je tražio medicinski deo Kriznog štaba, već pet dana. Od nas zavisi da li će biti produžene”, rekla je premijerka i dodala:

“Ovaj Krizni štab bi trebalo da bude primer za čitavo društvo kako izgleda dijalog. Posle svake sednice svi izlaze pomalo nezadovoljni, ali pravimo kompromis. Imamo i mnogo rasprava i one su žustre, ali i dalje zajedno guramo dalje. Niko ne kaže – moj predlog nije usvojen, napuštam Krizni štab”.

Istakla je da je ovo način da se “izrazi poštovanje i pomoć zdravstvenim radnicima”.

“Vrtiće ne možemo da zatvaramo. Molim sve da poštuju epidemiološke mere u vrtićima. Najverovatnije ćemo i za niže razrede osnovne škole preći na onlajn nastavu. To je vrlo čvrsta preporuka Kriznog štaba. Nismo to mogli da primenimo već od sutra jer je roditeljima potrebno da se pripreme”, rekla je premijerka.

Naglasila je da joj je žao što kontinuirano dolazi do promena mera, ali i da joj je zbog toga drago jer “svakoga dana rade na tome da pronađu balans”.