Požari koji besne u Amazonskoj prašumi, najvećoj prašumi na planeti, najveći su otkad je brazilski Nacionalni institut za svemirska istraživanja (INPE) počeo da ih prati satelitom 2013.

Samo od prošlog četvrtka zabeleženo je više od 9.500 požara, a svakog minuta izgori više od fudbalskog terena prašume, prenosi Index.

O tome su počeli da pišu poznate osobe i influenseri, koji pozivaju i prozivaju medije da o tome pišu. Ali, jako malo njih objavljuje stvarne slike problema.

Superstar i aktivista protiv klimatskih promena Leonardo Dikaprio na Instagramu je, primera radi, sakupio tri miliona lajkova… ali na fotografiji koja nema veze sa aktuelnim požarima, već je iz 2018.

https://www.instagram.com/p/B1eBsWDlfF1/

Fotografija koju je na Tviteru šerovao Kristijano Ronaldo je još starija. Snimljena je 2013. godine.

Glumac Dejvid Likauko je prozvao medije zato što su ćutali tri nedelje, i podelio četiri fotografije… Nijedna od njih nema veze s aktuelnim požarima.

CNN je javio da su stare fotografije uz vest o požarima objavili i Džejden Smit i Youtube zvezda Logan Pol.

Među najčešćim fotografijama je ona na kojoj majmunica plače zbog svog mrtvog mladunčeta. Ona je nastala u Indiji 2016. godine. Fotografija spaljenog zeca snimljena je prošle godine u Kaliforniji.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.