Svetska ikona vino Terrasse à l’Ombre predstavljeno u regionu

  0

  Mediji iz regiona imali su priliku da budu deo promocije vina Terrasse à l’Ombre. Prvo ocenjivanje međunarodnog žirija na najvećem vinskom takmičenju održanom u Nemačkoj „Mundus Vini“ nagradilo ga je dvostrukom zlatnom medaljom i ovenčalo „Najboljim vinom iz doline Rone“ koja je jedna od najvažnijih vinskih regija. Nakon preuzimanja francuske vinarije Château de Gourdon od strane ,,Tikveš” tima, enolozi najveće vinarije u regionu stvorili su svetski poznato vino Terrasse à l’Ombre.

  Izuzetan uspeh vina Terrasse à l’Ombre, koje je deo portfolija ekskluzivnih vinskih brendova Tikveš Châteaux & Domaines, rezultat je sinergije jedinstvenog regiona iz doline reke Rone i posvećenosti vinarije Tikveš.

  Događaj je bio ,,hibridan“ jer se degustacija ovoj izvrsnog vina održala paralelno u nekoliko gradova na Balkanu i to u Beogradu, Podgorici, Zagrebu i Banja Luci, a iz Francuske se uključio Filip Kambi kao i enolozi koji trenutno tamo rade. Prisutni su mogli se druže onlajn i razmene iskustvo i mišljenje o ovom vrhunskom premiju vinu.

  ,,Malo ima prilika, a posebno u svetu vina, kada opravdano možete da se osećate ponosnim. Osvajanje dvostruke zlatne medalje i priznanje za najbolje vino iz jedne od najpoznatijih francuskih vinskih regija, koje je stvorio naš tim, definitivno je povod za veliko zadovoljstvo i ponos. Ovako značajne nagrade i priznanja uzdižu Terrasse à l’Ombre među svetske vinske ikone i čine Tikveš jednim od najboljih svetskih proizvođača vrhunskih vina. Naša vizija je da prerastemo u lidera ne samo u regionu, već i širom sveta” rekao je predsednik Upravnog odbora „Tikveša“ Svetozar Janevski.

  Svetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora „Tikveša“

  Zasluga za ovaj uspeh pripada celom enološkom timu koji predvodi glavni enolog Marko Stojaković, koji kreira i ostala vina uz savete Filipa Kambija.

  Marko Stojaković i Filip Kambi

  Vinom Terrasse à l’Ombre dominira začinski bogat Syrah dobije se vinsko savršenstvo, bogato, složeno i upečatljivo vino celog tela i savršeno uravnotežen ukus, sa obiljem baršunastih tanina i nenadmašnom elegancijom.

  Francuska vinarija Château de Gourdon postoji od 1870. godine, a od 2018. deo je sistema „Tikveš“. Vinogradi se prostiru na 50 hektara u dolini južne Rone obasjani suncem tokom celog dana, izloženi vetru Mistral u kombinaciji sa peskovitim zemljištem bogatim rečnim kamenom koji apsorbuje i emituje toplinu u toku noći, doprinoseći kompleksnosti vina i ističuči njegov karakter. Grožđe se bere ručno kada je sazrelo do savršenstva što čini vino složenim, jedinstvenim, autentičnim i visokokvalitetnim.