Svetozar Marović prvi put u javnosti posle dugo godina: Milo i ja smo bili iskreni prijatelji, barem sam ja tako mislio… Uhapsili su me dan nakon što smo pili kafu

“Molim se za Đukanovića... Nije tačno da Crna Gora nije moguća bez ove vlasti. Nije moguća bez naroda, bez demokratije i svoje crkve”

1
Screenshot Instagram Duško Knežević @dkatlas

Bivši visoki državni funkcioner Crne Gore i državne zajednice Srbija i Crna Gora i bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović pojavio se u javnosti nakon dugo vremena uključivši se uživo preko Instagram profila Duška Kneževića.

Marović je kazao da je želio da se pojavi iako je u teškom psihofizičkom stanju, prenose Vijesti.

On je kazao da se često pominje njegovo ime i da je želeo da sam kaže neke stvari.

Naveo je da je kasno shvatio da je odluka pala da on bude crnogorski Ivo Sanader.

“Zašto je sve ovo moralo da mi se desi. Da li sam ja zaista taj prvi, najveći kriminalac u Crnoj Gori. Da li sam ja taj koji je pokrao milione, koji ima hotele, koji ima banke, akcije, hidroelektrane, da li sam ja taj koji ima nepokretnosti u milionskim vrijednostima. Mom sinu su oduzeli stan u kom je živio i više nema gdje da živi”, navodi Marović.

On kaže da je njegov sin držan u samici.

“Ja i Milo smo bili iskreni prijatelji sve vrijeme, barem sam ja tako mislio”.

On je kazao da neće stvari nikada neće otkriti i da će ih odnijeti u grob.

Marović je kazao da se odlučio da podrži Mila Đukanovića u sukobu sa Momirom Bulatovićem i da je Bulatović uvijek o Đukanoviću govorio sve najbolje. On kaže da nije slutio da će mnogo godina kasnije on biti taj kog treba ljudski, politički i pravno eliminisati.

“Ne mogu reći da mi nije sve to moralno, socijalno i zdravstveno donijelo brige i probleme, ali politika nosi ljude”, naveo je Marović.

“Moram priznati da me najviše boli da se ono što se meni i mojoj porodici desilo 2015. godine, u kom hapse moje djecu i brata, čitavu porodicu, moja majka umire gledajući šta se dešava. Ja ne mogu da zamislim da ja mogu to gledati, a da se to dešava Blažu i Lidiju, dok je Milo u nekom pritvoru. Ja bih barem bio na telefonu, a od moje supruge su bježali. Morali smo pisma molbe da pišemo da bi je neko saslušao… Da li je moguće da Svetozar može postati takav okrutni ljubitelj moći i fotelje i statusa, da se pred njegovim očima sve to dešava, tragedija, politička i ljudska trauma, a da to prijatelji glavnog i prvog… Mi smo zajednički sahranjivali roditelje, Milo je bio jedini na svadbi mog sina od svih političara iz DPS. U mojoj porodici je imao takav status, a onda se sve ovo desilo. Uhapsili su me dan nakon što smo Milo i ja pili kafu u “Daliju”. Pričali smo o indikacijama da bi mogla biti neka krivična prijava, a sjutradan sam u 9 ujutru uhapšen. Kad sam izašao iz zatvora smo se sreli na Gorici i rekao mi je da nije bio u toku i ja sam povjerovao”, navodi Marović.

Marović je naveo da mu je jedan novinar kazao da njegovi američki izvori kažu da su ga “njegovi” prikazali kao nekoga ko je doveo ruski kapital u Crnu Goru i da je on “istočnjačko-pravoslavna žrtva” koja je bila potrebna za ulazak u NATO.

“Priznao sam pod uticajem čitavog niza stvari, da bih pomogao porodici i da bih pokušao da zaustavim proces protiv ljudi koji su bili krivi samo zbog toga što su sa mnom popili kafu”, tvrdi Marović.

On kaže da je bilo i momenata kada ga je Đukanović i materijalno pomagao, ali da je postavio pitanje gde su mu prijatelji kada su mu najpotrebniji.

Smatra da je kompromitovan jer je svedok narastanja moći Đukanovića u različitim fazama.

“Ja sam bio sklon pomirenju, želio sam da se pomiri Crna Gora. Nisam želio da se energija troši na bratskim svađama, već da Crna Gora bude jedinstvena, da budemo saglasni oko ključnih pitanja, da se toleriše drugačiji stav”, dodaje Marović.

Marović je otkrio i da je njegova porodica prolazila psihološku torturu i da im je rečeno da je izvršio samoubistvo u zatvoru.

“Priznao sam sve što je traženo od mene da priznam i priznao bih šta god da su tražili. I dalje se stidim tog priznanja”, tvrdi Marović.

Marović kaže da se moli za Đukanovića.

“Nije tačno da Crna Gora nije moguća bez ove vlasti. Nije moguća bez naroda, bez demokratije i svoje crkve”, naveo je Marović. On je kazao da Crna Gora ne može biti večna ako zavisi od Đukanovića ili bilo koga drugog.

Knežević je ranije danas najavio da je došao trenutak da Svetozar Marović ispriča šta zna o Milu Đukanoviću i otkrije kako je sa svojom kriminalnom grupom pljačkao Crnu Goru.

1 KOMENTAR

  1. Maroviću nije bilo teško da budvanske srbe reketira, da toleriše crnogorske kriminalce u budvi, tipa mićunovića koji šalj eobezbjeđenje sad na vlast u budvi…

    nije mu bili teško kad su stotine hiljada srba iz crne gore izgubili pravo glasanja i državljanstva.
    Sada neće da govori o tome, to je prirodno i on sjedi u beogradu. teško mu nakon toliko izdaja da ga drug bandit izda….

    nije mi zao tog čovjeka. reketirao je srbe i protjerivao ljude iz budve, kokain reklamirao javno kao bezopasnu i normalnu stvar, što imamo na jutub.

    ta porodica se u gr alj doselila iz crne gore, oni nisu srbi porijeklom, pritom uselili su se u dom srpske porodice koja je migrirala tada u ameriku. I on sada predstavlja grbalj pravoslavni, pa teško…

Comments are closed.