Tiho i bez velike priče sveštenik Petar Đukanović (42) zahvalio se episkopu šabačkom Lavrentiju na poverenoj parohiji, napustio dužnost i odlučio da postane vozač autobusa u Baden-Badenu u Nemačkoj.

Petar je čvrsto odlučio da sa porodicom, popadijom i dvoje dece, ode daleko od svoje zemlje i parohije koju je vodio.

Pre odlaska u Nemačku pozdravio se najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donela čitava porodica. To je ujedno i obrazloženje zašto je predao parohiju, pišu „Novosti“.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu.

Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sedište Eparhije šabačke.

Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu.

„O kolegi i bratu u Hirstu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio u Jevremovcu u naselju Čavić, gde se protezla njegova parohija“, kaže prota Slaviša Marković, starešina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim merilima imao jednu od najboljih parohija. On će kako kako pišu „Novosti“ nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme.

Komentar(1)

  1. Milos
    29. avgusta 2019. 19:39

    Posteno od njega! Nije hteo da ima cenovnik za vencanja, krstenja da bude ‘pop gulikoza’ , ako smatraju da je tako za njihovu porodicu bolje sta ima ko da tu sta kaze. Na kraju krajeva odavde ljudi ne odlaze samo iz ekonomskih razloga!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.