Sveštenik napustio parohiju i sa porodicom otišao u Nemačku da vozi autobus

1
Foto: Profimedia

Tiho i bez velike priče sveštenik Petar Đukanović (42) zahvalio se episkopu šabačkom Lavrentiju na poverenoj parohiji, napustio dužnost i odlučio da postane vozač autobusa u Baden-Badenu u Nemačkoj.

Petar je čvrsto odlučio da sa porodicom, popadijom i dvoje dece, ode daleko od svoje zemlje i parohije koju je vodio.

Pre odlaska u Nemačku pozdravio se najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donela čitava porodica. To je ujedno i obrazloženje zašto je predao parohiju, pišu “Novosti”.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu.

Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sedište Eparhije šabačke.

Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu.

“O kolegi i bratu u Hirstu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio u Jevremovcu u naselju Čavić, gde se protezla njegova parohija”, kaže prota Slaviša Marković, starešina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim merilima imao jednu od najboljih parohija. On će kako kako pišu “Novosti” nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme.

1 KOMENTAR

  1. Posteno od njega! Nije hteo da ima cenovnik za vencanja, krstenja da bude ‘pop gulikoza’ , ako smatraju da je tako za njihovu porodicu bolje sta ima ko da tu sta kaze. Na kraju krajeva odavde ljudi ne odlaze samo iz ekonomskih razloga!

Comments are closed.