Švedska transnacionalna fondacija za istraživanje mira i budućnosti nedavno je na svom sajtu objavila izveštaj pod naslovom „Kritična analiza o izveštaju instituta Njulajns i Centra Raul Valenberg“, u kom je obelodanila lažne sadržaje u izveštaju o Sinđijangu, koji su objavile SAD i Kanada, piše Kineski međunarodni radio na srpskom.

U izveštaju švedske transnacionalne fondacije se analizira pozadina institucije koja je objavila izveštaj o Sinđijangu, te objektivnost citiranih delova i autora, kao i autentičnost podataka. U izveštaju se takođe dokazuje racionalnost borbe protiv terorizma i ekstremizma u Sinđijangu.

Izveštaj o Sinđijangu je objavljen na osnovu mantaliteta hladnog rata i ide u prilog bivšeg američkog državnog sekretara Majka Pompea o „genocidu“. U izveštaju o Sinđijangu su lažne informacije i lažni podaci. Izveštaj ne može da potvrdi „genocid“ u Sinđijangu. Zapravo, američka borba protiv terorizma dovela je do smrti ogromnog broja civila. To je „genocid“. Sve više činjenica pokazuje da u izveštaju postoje očigledne predrasude, a mnoge vrednosne istine su ignorisane.

U švedskom izveštaju se osuđuju vodeći zapadni mediji zato što su prenosili američki izveštaj o Sinđijangu bez proveravanja informacija, što pokazuje da zapadne, naročito američke akademske institucije već postaju saučesnici interesnih grupa.

U švedskom izveštaju se ukazuje da „optužbe“ u američkom izveštaju o Sinđijangu ne doprinose dobrim kinesko-zapadnim odnosima, kao i da nisu u skladu sa interesima SAD-a.

Originalni izveštaj Švedske transnacionalne fondacije za istraživanje mira i budućnosti:

https://transnational.live/2021/04/27/%f0%9f%9f%a5-breaking-the-xinjiang-genocide-determination-as-agenda/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.