Ruski hor „Kapela dečaka i mladića“ Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga održaće svečani koncert na sceni Ruskog doma u Beogradu, u sredu, 23. oktobra, u 19 časova Nastup jednog od najpoznatijih horova u svetu ovog tipa omogućila je kompanija NIS.

Karte za koncert su besplatne i mogu se preuzeti u Ruskom domu u Beogradu od utorka, 15. oktobra.

Ruski hor „Kapela dečaka i mladića“ Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter, a ove godine poznati hor u Rusiji, i daleko izvan svojih granica, proslavio je 40 godina postojanja. Ansambl je u međuvremenu izgradio svetski renome i poznat je kao jedan od najkvalitetnijih vokalnih sastava dečaka i mladića. Po specijalnom pozivu Ruskog doma hor je prvi put došao u Srbiju 2016. godine.

U istoriji ruskog hora „Kapela dečaka i mladića“ Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga su gostovanja i festivali u Nemačkoj, Japanu, Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Grčkoj, Čileu, Rusiji, Ukrajini. Proputovali su pola sveta, došavši čak do Čilea, i nastupali sa najpoznatijim orkestrima i dirigentima, na najprestižnijim scenama.  

U horu pevaju i dečaci i mladići, zahvaljujući čemu je zvuk hora neverovatno lep i jedinstven. U repertoaru „Kapele“ ima mnogo dela, pogodnih upravo za takav sastav glasova. Deca 21. veka pevaju i muziku Baha i Rahmanjinova, Sviridova i Prokofjeva, Pahmutove i Glinke, ruske narodne pesme i duhovnu muziku, dela savremenih kompozitora.

Ova ekipa mladih muzičara nastupa na čelu sa umetničkim rukovodiocem Fridrihom Vajsgejmom.

Pored koncerta u Ruskom domu, ruski hor „Kapela dečaka i mladića“ Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga, održaće koncert na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u petak, 18. oktobra u 18 časova, kao i na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u nedelju, 20. oktobra u 19 časova.

Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.