Sve više Opštinskih odbora SNS-a traži smenu Stefanovića: Stari Grad, Voždovac, Novi Pazar…

2
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/MO)

(Beta) – Opštinski odbori (OO) Srpske napredne stranke (SNS) sa beogradskih opština Stari grad i Voždovac podržao je smenu ministra odbrane Nebojše Stefanovića sa funkcija unutar te partije.

OO SNS Stari grad je zatražio i smenu kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS u Beogradu, a odluka je usvojena jednoglasno, na predlog svih pet mesnih odbora.

“Odluci su prethodile sednice svih mesnih odbora na kojima su članovi stranke analizirali rad funkcionera na lokalnom, gradskom i republičkom nivou. Članstvo je iskazalo ogromno nezadovoljstvo radom Nebojše Stefanovića, pre svega, zbog afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanja njegove porodice i lične bezbednosti”, navodi se u objavi na Fejsbuku OO Stari grad.

Portal Nova.rs javlja da je OO SNS Voždovac takođe izglasao nepoverenje Stefanoviću, ali da glasanje nije proteklo bez rasprave, odnosno da su pojedini članovi stranke “podsetili na to da Stefanovićevu smenu sada traže oni koje je lično Stefanović ranije postavio na funkcije u voždovačkom OO”.

Na glasanje o smeni Stefanovića pozvao je član voždovačkog Odbora Goran Uskoković, koji je rekao da su svi mesni, opštinski i gradski odbori u obavezi da najkasnije do 17. maja održe sednicu na kojoj će se izjasniti ko od republičkih, gradskih i lokalnih funkcionera “nije zadovoljio stranačke kriteriijume”.

“(…) Odnosno navesti imena onih koji treba da budu smenjeni. Potrebno je dostaviti zapisnik sa sednica sa preciznim podatkom i imenima funkcionera. Zapisnike je potrebno dostaviti u centralu stranke najkasnije do 18. maja”, rekao je Uskoković.

Nakon toga oglasio se i još jedan član OO na Voždovcu, koji se sa njim saglasio, uz opasku da je njega i ostatak rukovodstva OO SNS “instalirao i postavio Nebojša Stefanović”.

“Sada Goran poziva da se taj čovek smeni, a mi koje je on smenio sada kao treba da ćutimo. Ljudi, nemojte da nasedate na ove priče… Mi stavljamo na glasanje da se smeni celo rukovodstvo GO na čelu sa Nebojšom Stefanovićem, i celo rukovodstvo OO SNS”, poručio je ovaj član SNS-a.

Više lokalnih odbora SNS se u proteklih dva dana izjašnjavalo o poverenju Stefanoviću, nakon što je narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović putem društvenih mreža pozvao na njegovu smenu.

Prethodno je i Gradski odbor Srpske napredne stranke (GO SNS) u Novom Pazaru doneo jednoglasnu odluku da član predsedništva te partije i ministar odbrane Nebojša Stefanović bude razrešen sa svih stranačkih i državnih funkcija.

U saopštenju objavljenom na zvaničnoj Fejsbuk stranice novopazarskih naprednjaka navodi se da je sastanku, koji je vodio predsednik GO Nikola Jolović, prisustvovao i kordinator SNS-a za Raški okrug Krsto Janjušević.

“I u narednom periodu svim snagama podržaćemo politiku koju vodi predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić”, objavio je GO SNS u Novom Pazaru.

Odbori naprednjaka u velikom broju gradova i opština u Srbije prethodnih dana su se izjašnjavali za smenu Stefanovića, uglavnom bez navođenja razloga.

Danas je i OO SNS-a u Bujanovcu izglasao nepoverenje Stefanoviću, a narodni poslanik i šef tamošnjih naprednjaka Nenad Mitrović je za portal Bujanovačke izjavio da se članstvo vodilo “činjenicom da je Stefanović, dok je bio ministar policije, najodgovorniji za prisluškivanje predsednika države (Aleksandra Vučića)”.

Član Predsedništva i Glavnog odbora SNS-a Vladimir Đukanović pozvao je pre tri dana putem svog Fejsbuk naloga na smenu Nebojše Stefanovića, nakon čega su lokalni odbori počeli da se izjašnjavaju o tom pitanju.

2 KOMENTARA

  1. ДА ли ће се у овом “демократском изјашњавању” наћи иједан општински одбор или пак иједан члан СНС да каже коју позитивну о Стефановићу? А беше он на баш високим функцијама, председник Скупштне и министар у два “ресора силе”. Многи су га са осмехом дочекивали и улагивали. А посебну зебњу ствара да овако јединствени гласачи могу да донесу и коју одлуку на велику штету свих нас грађана. “Леле мајке”, што би рекли у Лесковац.

  2. Da li je šta skrivio ili nije, ja ne znam. To naj bolje znaju oni iz vrha što su saradjivali sa njime. A ovo mi sve deluje kao komunistički progon kao za Labudnjaču. Čuj, neki koji pojma nemaju o njegovom radu, sada treba da sude. Pa gde je tu reč svemogućeg I sveznajućeg Vučića ? Što on sada ne preseče ?

Comments are closed.