Sve ovo sa avio-linijama, prugama i putevima je priča o priznavanju Kosova… I sve podseća na 1914: Dušan Kovačević za “Blic”

6
Foto: Igor Pavićević

Akademik Dušan Kovačević dao je veliki intervju za praznični dvobroj Blica, u kojem je pričao o Sretenju, ali i o aktuelnom trenutku, bliskoj budućnosti…

On je naveo da nas ove i sledeće godine čekaju vrlo važni događaji.

“Ovo što se događa oko Kosova mora se privesti kraju i privodi se rkaju. I to svako ko iole brine brigu o zemlji Srbiji a usput pomalo i misli, uviđa da ulazimo u finiš. Svi ovi predlozi koji se sad događaju – da se otvore avio-linije, železničke, završi auto-put… jesu, kako god ko šta upakovao, suštinski priča o predlogu za priznavanje Kosova. To će biti nešto što će se isporučiti u vrlo skorom vremenu, poput ultimatuma. I to me, da se pomerim s mesta i kucnem u drvo, strašno podseća na 1914”, rekao je akademik Kovačević, između ostalog, u velikom intervjuu za Blic.

6 KOMENTARA

  1. Ovde je Bog davno nama svima zatvorio vrata… Nek se spasi ko moze iz ove bede, srecno vam bilo svima!

  2. Naš predsednik odavno govori o potrebi priznavanja Kosova javno i bez ustručavanja, samo na neki malo oblikovan način. Koliko smo puta čuli iz njegovih usta da je za podelu Kosova? Tom podelom Srbija bi dobila mali komad na severu , ostatak bi bio jasno je država Kosovo. Zar to nije priznavanje Kosova? Već godinama unazad predstavnici ove zemlje to javno govore i ipak ne gube glasače. Oni javno govore o stvarima koje predstavljaju očigledno kršenje ustava zemlje i izdaju, a opet oscvajaju vlast na svakim izborima. Šta su briselski sporazumi nego izdaja i prriprema za završni i formalni čin priznavanja. Briselskim sporazumima je utemeljena državnost Kosova. Može Dačić da se hvali da je još jedna tulula lumpu povukla priznanje, ali to je sve farsa i predstava za javnost. Doktor samo ne zna kako da saopšti porodici da je morao da isključi pacijenta sa aparata i da je pacijent umro.

  3. Kosovo i Metphija mogu da budu samo pokrajina u okviru Srbije i vise od toga nikad nece dobiti a da ce se Šiptari iseliti sa Kosova i Metohije to je tacno sami ce otici kad zavlada umiranje.Samo Srbi mogu da žive pored svojih mrtvih duša.
    I Turci su bili 360 godina i…
    Rodice se jos jedan pametni Obrenovic…

  4. Oko toga nema dileme. Sve se vrti oko priznanja nezavisnosti Kosova. Konacno je to neko sa autoritetom i javno izgovorio. Sva prica o vojnoj neutralnosti, nabavci naoruzanja, velikih infrastrukturnih projekata, evrointegracija… samo da srpska javnost pomisli da odricanje od dela svoje zemlje i drzave i kolevke je nasa zelja za kompromisom, a ne rezultat nemilosrdnog ucenjivanja i pretnji s Zapada. A realnog razloga da se odustane od Kosmeta nema.

Comments are closed.