O virusima i politici, o Predragu Konu, Danici Grujičić i Srđi Jankoviću, o tome kako je kada govori za „Njujork tajms“ a u Srbiji je na „crnoj listi“, o tome zašto je Tito bio mudriji, o stvarnom bilansu pandemije po Srbiju i srpsko društvo, o pedesetoj godišnjici variole vere i trećoj godini kovida-19…

… i o kraju pandemije i povratku normalnom životu

Sa dr Konom ste pisali knjigu i prijatelji ste, kolege i polemisali ste tokom pandemije zbog različitih mišljenja. Da li se čujete sada sa njim i da li ste u kontaktu?

Kad sam pisao drugo izdanje knjige „Grip“, ponudio sam mu da bude koautor, jedva je dočekao i bio mi je zahvalan jer je to bila prilika da iznese svoje viđenje. Onda sam ga vodio na PANU (Pasuljska akademija novinara i umetnika), okupljanja petkom, gde dolaze sa Studija B, dosta književnika, novinara, umetnika… Ali posle su mi rekli: „Čuj, on više da ne dolazi.“ Ne bi se on ni usudio, zna da je nepopularan. Ali imali smo dobre odnose.

Ranije smo se redovno, eto do tog drugog talasa, čuli i razmenjivali poruke. Sreo sam ga pre mesec dana na promociji knjige Backa Gregorića. Ja sam govorio a tamo je bio i Peca. I posle mi je prišao i rekao ‘da je red da se pozdravimo’. Rekao sam ‘svakako’. Žao mi je ali sam dva puta u ime „Ujedinjenih protiv kovida“ napisao njemu i Srđi (dr Srđa Janković) pismo, 50 pitanja – dosta neprijatnih. Rekli su da će da odgovore. Nisu.

Sve kad prođe, niko od njih neće se ponositi što je bio u Kriznom štabu. Što su falsifikovali podatke, jer tu nema opravdanja, što su služili politici i prikazivali epidemiološku situaciju kako im odgovara.

Veliki intervju sa dr Zoranom Radovanovićem objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 17. februara

Svi čitaoci na poklon dobijaju primerak Mond diplomatika na srpskom jeziku

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.