Sve je spremno za Banja Luka Fest: Jedinstvena bina na otvorenom, Stefan Milenković i Mariza uživo

0
Foto: Banja Luka Fest promo

Banja Luka će od 6. do 10. jula biti jedan od najvažnijih festivalskih centara našeg regiona. Prvog izdanje internacionalnog muzičkog događaja „Banja Luka Fest“ dovodi u naš region fado divu Marizu, ali i svetski poznate muzičare i umetnike kao što su Stefan Milenković, Amira Medunjanin i Rade Šerbedžija. Pored njih, na jedinstvenoj festivalskoj bini nastupiće i Zvonko Bogdan sa Velikim tamburaškim orkestrom!

Foto: Banja Luka Fest promo

Program “Banja Luka Festa” pored vrhunskog kvaliteta i ekskluzivnih izvođača pratiće i glamurozna scena tvrđave Kastel. Organizatori pripremaju tvrđavu Kastel u potpuno novom ambijentu, neviđenom do sada. Velika scena Kastela (prostora kod Kamene kuće) kao koncertna dvorana pod otvorenim nebom, pružiće nam potpuno drugačiji doživljaj i nesvakidašnje iskustvo muzičkog događaja.

Poznavaoci svetske muzičke scene kažu da ih projekat bine za Banja Luka Fest nesumnjivo asocira na atmosferu San Rema. Publiku će dočekati velika scena po najsavremenijim standardima, specijalno dizajnirana platformu sa sedećim mjestima, a sve će pratiti veliki broj novinarskih ekipa iz celog regiona.

Poznate ličnosti iz sveta muzike, pozorišta i filma, proći će crvenim tepihom na Kastelu ovoga leta, kao i publika iz čitavog okruženja.  Uz velike zvezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju ugođaj će upotpuniti after parti nakon koncerata.

Festival će biti organizovan na najvišem nivou, čemu svedoči i sam projekat bine i specifičnog gledališta na otvorenom. Sigurni smo da će već prvo izdanje, svrstati Banja Luka Fest u red najznačajnijih festivala regiona. Spremni smo i pozivamo sve da od 6. do 10. jula posete Banja Luku, i uživaju u svemu što smo pripremili – poručuju organizatori.

PROGRAM FESTIVALA:

6. jul –  Stefan Milenković i “Camerata” Novi Sad izvode djelo“Carmina Burana” Carla Orfa u aranžmanu Ane Krstajić

7. jul – Zvonko Bogdan s Velikim tamburaškim orkestrom pod upravom Dubravka Isakova

8. jul – Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Mikicom Jevtićem

9. jul – Mariza, portugalska fado diva

10. jul –  Rade Šerbedžija i “Zapadni kolodvor”