“Svakog dana radim za naš narod na Kosovu, a slušam kako sam izdajnik..”

1
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas “da već osam godina sluša kako će izdati Kosovo”, iako se svakodnevno bori da popravi položaj tamošnjeg srpskog naroda.

“Već osam godina slušam da sam onaj koji će da izda Kosovo, a ja se trudim da se svakog dana borim za naš narod na Kosovu. Dok su neki tipkali na tastaturi koliko sam ružan, debeo i odvratan, ja sam radio i juče i prekjuče ceo dan. I nisam bio sa svojom decom, kao što su bili mnogi drugi. I tako bezbroj vikenda i odmora”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare na pitanje da prokomentariše izjavu akademika Matije Bećkovića na sahrani mitropolita Amfilohija da će “Kosovo izdati samo kukavica”.

On je rekao da nije slučajno što su “Srbi sa Kosova uvek gotovo plebiscitarno davali podršku racionalnoj i odgovornoj politici, a ne bukačima”.

“Sve samo poštovaoci kosovskog zaveta u okruženju, i ljubimci velikih i značajnih Srba, a ne mogu da urade ništa protiv nezavisnosti Kosova (da povuku nezavisnost), ali ćemo i to da pripišemo veleizdajniku Vučiću. I još ćemo da mu solimo pamet da je izdajnik… I oni kojima je 85 zemalja priznalo nezavisnost Kosova ispadoše Obilići, a mi kojima je 18 zemalja povuklo priznanje ispadosmo Brankovići”, rekao je on.

Govoreći o odnosima u regionu, Vučić je rekao da je “zamolio” članove nove Vlade Srbije da u odnosu na kritike iz susednih zemalja “trpimo više a odgovaramo manje”.

“Zamolio sam ih da ne ulazimo u političke svađe, da pustimo da govore o nama loše, a da mi ne moramo na prvu loptu da odgovaramo. To ne znači da se bilo koga plašimo već da želimo dobre i bolje odnose sa svima i da jedino u ekonomiji i stopi rasta i BDP-a želimo da se takmičimo sa svima”, rekao je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. Постоји више типва људи. Постоји: Вредан и памета, постоји и лењ и памета, а постоји и глуп и лењ. Најгора комбинација је вредан и глуп. Он никада не нађе одговор на то зашто сви потцењују његов рад.

Comments are closed.