Svadba Borisa Džonsona: Neće biti u premijerskoj rezidenciji, traži novu lokaciju

0
EPA-EFE/CLEMENS BILAN / POOL

(Beta-AFP) – Boris Džonson i njegova supruga Keri nemaju više nameru da organizuju veliku svadbu krajem meseca u seoskoj rezidenciji britanskih premijera Čekers, javili su danas izvori iz Dauning stritu. 

Objava da je proslava predvidjena da se održi u Čekersu, vili iz 19. veka sa unutrašnjim bazenom na severozapadu Londona izazvala je brojne kritike posle jučerašnje ostavke Borisa Džonsona. Džonson je bio primoran da napusti premijersko mesto posle velike krize poverenja u kojoj je oko 60 članova njegove vade podnelo ostavke u 48 sati.

Džonson je medjutim rekao da ostaje na premijerskom mestu dok se ne izabere njegov naslednik na čelu Konzervativne stranke, koji automatski postaje i premijer. Taj proces bi mogao da traje više nedelja.

Neki su ga optužili da hoće da ostane do izbora novog premijera samo da bi spasao svadbu za koje su već poslate pozivnice. 

“Drži se za poslednju proslavu” piše danas levi tabloid Dejli Miror (Daily Mirror) sa slikom para u vinjeti kada su se venčali u maju 2021. Proslava nije tada organizovana zbog mera oko kovida.

Prema istim izvorima u Dauning stritu Džonson traži novu lokaciju za svadbu.  

Pedesetosmogodišnji Džonson i 34-orogodišnja Keri Džonson imali su crkveno venčanje prošle godine u katoličkoj crkvi u Vestminsteru sa malim brojem prisutnih. U to vreme su kovid restrikcije ograničavale okupljanja na 30 ljudi.

“Svi bi voleli da imamo grandioznu svadbu na račun poreskih obveznika u Čekersu, ali on to ne može da uradi jer bi Britanci to smatrali odvratnim”, rekao je juče za radio LBC gradonačelnik Londona, Sadik Kan, labursita.

Džonson i njegova supruga imaju dvoje dece, dvogodišnjeg Vilfreda i sedmomesečnu Romi. Za Džonsona to je treći brak, a ima još najmanje petoro dece.