“Suzu sam pustio za roditeljima, Đinđićem i evo sada za Đoletom…”

2
Fotografija: Nebojša Babić

Koncerti Đorđa Balaševića jesu bili magija. Kako za publiku, tako i za one koji su u njima učestvovali, za muzičare, za ljude iz tehničke podrške. Zoran Milojević bio je deo video-produkcije koja je godinama išla uz njega. I on je jedan od sagovornika u novom broju Nedeljnika koji je posvećen odlasku Đorđa Balaševića.

“Iskreno, suzu sam pustio za roditeljima, Đinđićem i evo sada za Đoletom. Đole i njegove pesme su mi ispunjavale mlade dane. Mogao si se za svaku životnu situaciju naći u Đoletovim stihovima. Nekako je slučaj hteo da sam i za Pulu vezan dugim letovanjima, ljubavima, odrastanjem i prijateljstvima koja su do danas ostala. I Đoletu sam jednom prilikom pred koncert u Puli pokazao sliku iz detinjstva sa stanice u Puli. O Vojvodini i salašima i tamburašima da ne govorim. Upravo tako i doživljavam njegove pesme i mogu se naći u svakoj od njih ili ja ili neko meni poznat i te emocije niko drugi ne može da pobudi, ne na taj način”, ispričao je on između ostalog.

Ispričao je i kako su “emocije bile nešto što je oko tebe od trenutka kada ulaziš u grad u kome radimo koncert pa sve do odlaska”.

“Obično se tu sliju ljudi iz raznih delova regiona kako se sada naziva, bivša Juga. Svi su nasmejani, srećni na svakom koraku. Upoznao sam te najvatrenije fanove iz Makarske, Sarajeva… Imao sam osećaj kao da smo svi mi deo jedne velike familije koja se okupila da izderneči nekih pet-šest sati.

Sećam se jednom kada smo radili koncert u, mislim, Varaždinu, da je samo što smo krenuli, zazvonio telefon mog kolege Zorana i da je sa druge strane žice bila Beba, Đoletova mlađa ćerka, i da se raspituje dokle smo stigli i da bi Đole voleo da čuje neki vic koji sam joj ja pre nekog vremena ispričao ali ne zna da ga lepo ponovi. Pa nas na kafi čekaju na pumpi pred samu granicu sa Hrvatskom. Ubrzo smo i mi došli, seli, i naravno ispričao sam taj ludi vic. Đole se slatko smejao i rekao je kako će ga sigurno ubaciti nekada u neki koncert kada se ukaže prilika. Eto bio je onako i običan čovek…”

CEO TEKST ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 25. FEBRUARA – SPECIJAL POSVEĆEN ODLASKU ĐORĐA BALAŠEVIĆA

DIGITALNO IZDANJE ČITAJTE NA NSTORE.RS

2 KOMENTARA

  1. ja za roditeljima nisam odmah . Svaka me je suza za njima kostala zdravlja. Za Dj sam plakao odmah a za DJ samo kad sam video kći mu kako plače zbog njenih suza ISKRENIH.

Comments are closed.