Suzana Vasiljević: “Vučić očekuje od Palmera da objasni neke svoje susrete i izjave u Skoplju i Prištini…”

1
Foto: Tanjug

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je za televiziju Prva da Aleksandar Vučić očekuje od specijalnog izaslanika Stejt dipartmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera da objasni neke svoje susrete i izjave u Skoplju i Prištini, čime je sastanak u Beogradu učinio teškim, preneo je N1.

“Neće biti ni Palmeru lako, ni jednostavno da objasni neke susrete i izjave, šta je hteo da kaže. Neke od izjava videli smo kroz prištinske medije, neke su prenosili naši i da vidimo šta je u stvari želeo da kaže u Prištini i Skoplju”, istakla je Vasiljević.

Ona je kazala da zna da je “veoma teško razgovarati i sa Aleksandrom Vučićem, jer je on čovek koji ne misli o sebi i svojoj karijeri, već o svojoj zemlji” i dodala da očekuje težak razgovor.

Predsednikova savetnica je kazala da je Vučić dobio poziv sprecijalnog američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela da otputuje u Berlin, ali da je to još neizvesno zbog brojnih obaveza i putovanja predsednika.

Prema njenim rečima, treba da se vidi i ko je taj koji prenosi poruke, Grenel ili Palmer, koje su važne za našu i prištinsku stranu, a Vučić ima argumente koje iznosi u javnosti i zvaničnicima iz međunarodne zajednice o primedbama za kupovinu ruskog oružja.

“Planiran je put u Berlin, ali je za sada neizvestan, jer predsednika očekuje put u Ženevu, otvaranje autoputa sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, kao i sastanak u Ohridu sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevim”, rekla je Vasljević.

Predsednik Srbije trebalo bi da se danas sastane sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Palmer je prošle nedelje boravio u Prištini gde je, između ostalih, razgovarao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, o dijalogu o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova i potrebi za brzim formiranjem institucija Kosova.

Američki diplomata se na Kosovu sastao sa delegacijom Srpske liste sa kojom je razgovarao o postizbornoj situaciji na Kosovu, s posebnim fokusom na nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

1 KOMENTAR

  1. “veoma teško razgovarati i sa Aleksandrom Vučićem, jer je on čovek koji ne misli o sebi i svojoj karijeri, već o svojoj zemlji” Што више промишља о земљи, то је она, чини ми се, све мања. А то што о себи мање мисли, то је само зато што је те “задатке” поделио онима који сада мисле за њега. Ако се сирота Сузана Васиљевић побојала да ће нам председник са власти отићи са имовним стањем у складу са резултатима рада, нека буде без бриге, “мислиоци” које је одабрао раде уиграно на свакодневном грабежу.

Comments are closed.