Savetnica za informisanje predsednika države Suzana Vasiljević ocenila je danas kao „jeftin politički performans“ video snimak predsednika Stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa u kojem uznemireno govori da su se njegova deca tresla od straha zbog poruka protiv njega emitovanih u blizini gde žive.

„Predsednik Vučić je od početka vanrednog stanja obećao da neće pominjati svoje političke protivnike. I 50 i nešto dana ih nije nigde pomenuo. A svih tih dana ste imali vređanje njega i njegove porodice i njegove dece, od strane dotičnog gospodina, njegovih koalicionih partnera i medija bliskih gospodinu Đilasu“, rekla je Vasiljević za Televiziju Prva.

Ona je rekla, da Đilasa „tada nigde nije bilo, nije plakao i molio ove da prestanu“.

„Njegovu decu niko nije pomenuo, niko od medija u Srbiji nije Đilasovu decu stavio na naslovnu stranu. A setićete se decu predsednika Vučića jesu i to vrlo često i ne samo na naslovnim stranama nekih medija već i na tviter nalozima“, rekla je Vasiljević.

Ona je rekla da Đilas u poslednih par dana nekoliko puta „naziva Vučića ludakom, psihopatom, pa što se nije pitao kako njegova deca to gledaju“.

Vasiljević je navela da zvučnici sa kojih se sinoć čulo vređanje Dilasa nisu bili ispred prozora zgrade gde žive Đilasova deca, već, kako je razumela, na krovu neke zgrade koja je bila blizu pa se to čulo.

„Zašto bi njegova deca bila zaštićenija, značajnija od dece Vučića. Niko decu nije petljao, niko od nas – ni predsednik, niko blizak predsedniku, niko od medija u Srbiji na koje smo mi na bilo kakav način mogli da imamo uticaj nije decu nijednog političkog protivnika stavio na naslovnu stranu, a Đilas jeste“, rekla je Vasiljević.

Ona je zamolila medije da ničiju decu ne diraju, jer ona nisu kriva za ono što njihovi očevi rade.

Kako je rekla predsednik Srbije i njegove službe u saradnji su sa svim medijima podjednako, bez obzira da li su protiv vlade ili za vladu, i ne prave tu razliku.

„Građani su ti koji će da naprave razliku i ti koji će da se odluče. Znači, na vama kao novinarima je zadatak samo da plasirate vest“, rekla je Vasiljević, dodajući da je mnogo „lažnih vesti koje moraju da demantuju“.

Vasiljević je rekla da medijska situacija u Srbiji „nije bajna“, ali da to nije nigde u svetu.

„Mi imamo ovde problem zato što je naša medijska scena podeljena za one koji su za vrast i one koji su protiv vlasti, i u tom ratu opozicinih medija protiv vlasti ili provladih medija protiv opozicije lekari su se našli ni krivi ni dužni na udaru“.

Prema njenim rečima, neki mediji su vodili kampanju protiv lekara i dolazili su na konferencije za novinare kako bi postavljali politička pitanja.

Govoreći o oglašavanju više ambasadora na Svetski dan slobode medija, Vasiljević je rekla da je „ono što oni zameraju, onako fino provučeno, to je tabloidizacija“.

„Tabloidi nisu nastali u Srbiji, već je Srbija to uvezla, tabloidi su mnogo pre Srbije postojali u Americi, Nemačkoj“, rekla je Vasiljević.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

  1. Bobby
    4. maja 2020. 19:12

    Покушај одбране неодбранљивог.

  2. djilas
    5. maja 2020. 08:20

    Sta ce ovi nazovi novinarcici raditi kada im ode sa vlasti ovaj u cijoj su zadnjici. Za te prljave stvari sta ce reci deci !

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.