Počinje suđenje Papiću optuženom za vraćanje blindiranog auta Miljkoviću

0
Screenshot TV Pink

(Beta) – U Višem sudu u Beogradu bi trebalo da počne sudjenje nekadašnjem zameniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću kojeg tužilaštvo tereti da je mimo propisa, pre oko godinu dana, tražio da se Marku Miljkoviću vrati privremeno oduzeti blindirani “BMW”.

Tužilaštvo smatra da je Papić počinio krivično delo trgovina uticajem, za šta je predvidjena kazna zatvora do osam godina.

Papić je uhapšen u martu ove godine, a u istrazi je negirao da je tražio od Policijske uprave Beograd da se Miljkoviću vrati auto, oduzet prilikom rutinske kontrole.

Tokom istrage, kao svedoci su saslušani tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i još nekoliko policajaca.

Miljković je sa Veljkom Belivukom uhapšen februara ove godine, zajedno sa većom grupom, i protiv njih je nedavno podignuta optužnica za više ubistava, koja su praćena strašnim mučenjem, trgovinu drogom i druga teška krivična dela.

Protiv Miljkovića i Belivuka je pre četiri godine vodjen sudski postupak za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, poznato kao slučaj “ubistvo na šinama”, ali su oslobodjeni pod neobičnim okolnostima.

Pre mesec dana uhapšena je nakadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović koja se sumnjiči za trgovinu uticajem i da zbog toga tužilaštvu nisu na vreme dostavljeni neki izveštaju u slučaju “ubistvo na šinama”.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime