“Sutra duži policijski čas zbog Đurđevdana…”: U Republici Srpskoj najavljene oštrije mere

1
Ilustracija: Profimedia

Policijski čas u Republici Srpskoj sutra, u sredu, počeće u 15.00 časova i trajati do 05.00 u četvrtak.

To je izjavio je premijer RS Radovan Višković posle sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Produženi policijski čas sutra se uvodi zbog slave Đurđevdana, popularne u RS.

Višković je naveo da će od četvrtka, 7. maja, policijski čas, umesto u 20.00 časova, počinjati u 22.00 časa i trajati do 05.00 sati.

“Za starije od 65 godina doneta je odluka da im se dozvoli kretanje od 7 ujutru do 13 časova svim danima, da mogu izlaziti i obavljati svoje potrebe”, rekao je on.

Po preporuci struke, rekao je Višković, doneta je odluka da se od sutra ukine obaveza nošenja rukavica napolju, ali nošenje rukavica je obavezno u zatvorenom prostoru.

Na pitanje zašto se popuštaju mere kada broj zaraženih raste, premijer RS je rekao da je urađena analiza, te da je na sve mere Štaba struka dala saglasnost .

“Prethodnih par dana bio je određeni skok (broja) obolelih, ali danas je (to) već znatno manje”, istakao je Višković i dodao da su obavljene “preventivne trijaže u ustanovama za koje smo smatrali da su potencijalno zanimljive”.

Naveo je da je za smeštaj pozitivnih na koronavirus stavljen na raspolaganje Đački dom u Doboju gde je porastao je broj zaraženih koronavirusom. U taj dom biće smešteni oni koju su pozitivni, a nemaju značajne tegobe.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ustase donose zakonske mjere u RS ne daju ni krsnu slavu slaviti A oni vrsljaju i kradu Tako treba srpskom narodu Moderni Jasenovac

Comments are closed.