Samo kvalitetni proizvodi, koji za svoje delovanje imaju naučne i kliničke dokaze, su dovoljno dobri. Kada želimo sveži, odmoran i mlađi izgled treba ići kod lekara, sve ostalo je rizik za zdravlje.

Najnovije svetske trendove u estetskoj medicini srpskim doktorima u Beogradu predstavio je Šveđanin dr Fredrik Berne, hirurg koji je više od 16 godina fokusiran na rad i unapređenje tehnika u estetskoj hirurgiji. U svetu stručnjaka Berne je poznat kao jedan od prvih hirurga koji je osnovao kliniku, visoko specijalizovanu za minimalno invazivnu estetsku hirurgiju.

Ekspertski Merz masterklas organizovala je farmaceutska kompanija Medis Pharma iz Beograda, koja je zastupnik vrhunskih estetskih medicinskih proizvoda nemačke kompanije Merz. Lekari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kojima je očuvanje mladalačkog i prirodnog izgleda dnevni imperativ, imali su priliku da razmene mišljenja i iskustva u cilju unapređenja svog znanja i tehnika.

„Važan je individualni pristup, što znači da svakog pacijenta treba posmatrati pojedinačno ali složeno, treba uzeti u obzir želje, realnu procenu fizionomije lica, stručno znanje i iskustvo i tako dobiti odlične rezultate. Najvažnije je da pacijent bude zadovoljan, ali je i jako važno da i lekar bude zadovoljan svojim rezultatima“ izjavio je dr Fredrik Berne  koji godišnje uradi više od 400 estetskih operacija i više od 2.000 neinvazivnih procedura.

„Naši doktori uspešno prate korak sa najnovijim svetskim trendovima, a ovi stručni skupovi su dokaz da je interesovanje i razvoj estetske medicine u Srbiji u porastu“, naglasila je  Elina Marković, direktorka Medis Pharme u Srbiji. Dodala je takođe „sreća je kada radite sa vrhunskim proizvodima čiji je nivo dokaza u efikasnosti i bezbednosti izuzetno visok. Proizvodi Merza su priznati od svih svetskih stručnjaka kao vrhunski proizvodi, a sada to priznanje zaslužuju i među našim lekarima.“

Najpopularnije u svetu estetike

Na skupu je naglašeno da najpopularnije estetske nehirurške intervencije u Srbiji su upotreba botulinskog toksina i dermalnih filera kao uklanjanje masnog tkiva (korekcija oblika tela). Cilj svih tretmana jeste da se zadrži svežina i mladalački izgled, a njihov broj je u porastu. Sa ekspanzijom društvenih mreža i estetika je krenula u pravcu komunikacije svih estetskih trendova i procedura na tim kanalima. Doktor Berne jedan je od pionira na tom području, tako da su na skupu bili predstavljeni i najnoviji predlozi za stručno ali i realno prezentiranje estetske medicine na društvenim mrežama. Berne je naglasio da je važno za svakog hirurga da koristi vrhunske proizvode, rekao „mi ispunjavamo snove pacijentima, a snovi su individualna priča. Za lice u svojoj praksi proizvode sa dokazanom efikasnošću i one sa kojim imam odlična iskustva. Volim da su proizvodi koji koristim i jedinstveni zato koristim Belotero i Radiesse. O Belotero hijaluronskim filerima ne treba puno pričati, oni su zaista poznati brend koji je svoju popularnost i priznatost u svetu već jasno postigao. Za mene je zanimljiv i Radiesse jer stimuliše produkciju prirodnog kolagena i ima fantastičnu mogućnost da vraća licu prirodni volumen i zaustavlja staranje kože. Njegovu efikasnost potvrđuje i iskustvo, iako je noviji do sada ga je koristilo više od 9 miliona pacijenata u svetu“ dodao je dr Berne.

Najbitniji danas je prirodan izgled

Stručnjaci su bili jednoglasni oko toga da je najvažniji savet za pacijete onaj koji realno prikazuje mogućnosti promene, a sa osloncem na odlične proizvode i vrhunski obučene lekare.  Savremena medicina daje mogućnost odlaganja velikih estetskih intervencija upotrebom manje invazivnih terapija koje mogu očuvati kvalitet i izgled kože uz korišćenje metoda koje su se u praksi pokazale kao efikasne i pouzdane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.