Naložena obdukcija tela za koje se sumnja da je Periš: “Po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju”, kaže otac Splićanina

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Telo nepoznate muške osobe uočeno je jutros oko 9.20 u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Kako su naveli u MUP-u u pitanju je telo NN muške osobe, a uviđaj je u toku.

Naknadno će se utvrditi indentitet osobe, navedeno je u MUP-u, prenosi Tanjug.

Garderoba na muškarcu načelno odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš, prenosi Blic.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da je obavešten o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

„Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd“, rekao je Nenad Periš.

Telo mlađeg muškarca našli su mornari oko 9.30 sati jutros.

Muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš, prenose mediji.

Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

„Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo, da se zaustavila malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut telom nadole“, rekao je za Nova.rs, kapetan broda Milovan Zelenović koji je pozvao policiju.

Potraga za Perišem trajala je nekoliko meseci.

Splićanin je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je istrčao iz beogradskog kluba “Gotik” i od tada mu se gubi svaki trag. Za njim su intenzivno tragale sve službe policije.