Šuker o “nameštanju” utakmice protiv Argentine: “Dogovorio sam sa njima samo posetu Draženovom grobu”

0
Profimedia

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker izjavio je danas da se 1994. godine nije dogovarao sa Dijegom Maradonom o nenapadanju protivničkog gola tokom prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine.

Šuker je time odbacio navode bivšeg argentinskog fudbalera Oskara Ruđerija kao lažne.

“Predsednik HNS-a Davor Šuker poručio je da je jedino što je s Maradonom dogovarao poseta grobu Dražena Petrovića, kojeg je Maradona izrazito cenio kao sportistu”, naveo je HNS-a u odgovoru poslatom Hini.

Ruđeri je u emisiji “90 minuta fudbala” ispričao kako je 1994. godine u Zagrebu reprezentacija Argentine, za koju je tada igrao, tražila od Hrvatske da je ne napada tokom prijateljske utakmice na Maksimiru, jer je doputovala umorna.

Taj meč, odigran po velikom pljusku, završen je bez golova.

U emisiji “90 minuta fudbala” prikazanoj 23. aprila gostovao je bivši urugvajski napadač Dijego Forlan koji je preko Skajpa razgovarao sa Ruđerijem i voditeljem o sumnjivoj utakmici Argentine i Urugvaja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2002, koja završena 1:1. Postoji sumnja da su igrači dve reprezentacije u drugom poluvremenu samo čekali kraj čime je Kolumbija bila eliminisana.

Ruđeri je upitan potom de li igrao takve utakmice tokom karijere.

“Sećam se samo jedne. Protiv Hrvatske”, odgovorio je.

“Igrali su Boban, Šuker i plavi iz Real Madrida, kako se ono zvao, da Prosinečki. Imali su sjajnu ekipu, a mi smo bili ‘mrtvi’. Izašli smo na teren, a Dijego je poznavao Šukera jer su igrali zajedno u Sevilji. Bilo je sastanaka na svim delovima terena. Sastanak za sastankom sve dok nismo rekli: ‘Nemojmo se napadati, mrtvi smo’. Sredili smo da se ne napadamo”, naveo je Ruđeri.

Voditelj je nakon toga rekao njemu i gostima da prestanu da se smeju jer možda neki državni tužilac gleda emisiju na šta je Ruđeri odgovorio smejući se: “Sigurno, sigurno, uz tolike probleme koje imaju ovde baviće se jednom utakmicom s Hrvatskom”.

Argentinski fudbalski savez nije odgovorio na upit, a Maradona nije bio dostupan za komentar.

(Beta)