“Sukandidatu se ulizuješ…”: Jadranka Kosor kritikuje Kolindu

0
Foto: Profimedia

Miroslav Škoro je za samo dva odsto propustio drugi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj, gde će se naći kandidat SDP-a Zoran Milanović i aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ).

Škoro, koji je do ovih izbora bio poznatiji po svojim glasovnim sposobnostima, nastupio je kao nezavisni kandidat, ali je pretežno osvajao glasove sa desnice, zbog čega se tumači da je odvlačio glasove predsednici.

On je posle izbora poručio da će “nastaviti da vraća Hrvatsku narodu” i obećao svojim biračima “da ih neće ostaviti na cedilu i da će ih povesti u bitku protiv HDZ-a i SDP-a na parlamentarnim izborima planiranim za jesen 2020. godine”.

Zato će i pitanje kako će Kolinda Grabar Kitarović proći u drugom krugu zavisiti od toga kako budu reagovali Škorovi glasači, a ona je biranim rečima govorila o njemu. Rekla je da su izbori bili “deset na jednu”, kao i kako to da je ona imala jakog “sukandidata” na svom političkom spektru za razliku od Milanovića. Naglasila je da neće koristiti termin protivkandidat.

Nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor je zbog tih njenih reči poručila na Tviteru da se aktuelna predsednica “ulizuje”.

 “Sukandidat i protivkandidat. Prvi put! Razlika? Novotvorini sukandidata se ulizuješ, protivkandidata ponizuješ”, napisala je Kosor.