Suđenje glumcu Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata zakazano je za 10. jul, presudio je u ponedeljak sudija iz Novog Meksika.

Boldvinu će se suditi za smrtonosno pucanje na kamermanku Halinu Hačins 2021. dok je snimala vestern „Rust“. Optužbe protiv Boldvina su već jednom odbačene, prenosi N1.

Hačins je preminula kada je replika revolvera Colt.45 sa kojim je Boldvin vežbao u crkvi ispred Santa Fea ispalio živi metak koji je takođe ranio režisera Džoela Souzu.

Glavnom rukovaocem oružja filma „Rust“ Hani Gutijerez sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka kalibra .45 na snimanje, i za ono što su tužioci nazvali „traljavim i neprofesionalnim“ radom.

Rekla je policiji da je napunila Boldvinov pištolj pravim metkom, pomešavši ga sa lažnim.

Kao i Boldvin, Gutijerez se suočava sa optužbom za ubistvo iz nehata. Njeni advokati tvrde da je ona žrtveno jagnje zbog glumčevog zanemarivanja pravila o bezbednosti vatrenog oružja i haotične, niskobudžetne produkcije koja je ignorisala bezbednosne smernice industrije.

U ponedeljak, član ekipe „Rust“ Ros Adijego rekao je porotnicima da Gutijerez i prvi pomoćnik direktora Dejv Hols nisu izvršili proveru bezbednosti vatrenog oružja. Hols je prošle godine sklopio sporazum o priznanju krivice i osuđen je za nesavesno korišćenje smrtonosnog oružja.

„Kretali smo se ludom brzinom“, rekao je Adijego, dodajući da Gutijerez „nije bila tako profesionalna“ kao drugi rekviziteri sa kojima je radio.

Boldvin je negirao odgovornost za smrt Hačinsonove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.