Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da je politički uticaj brana rešavanju korupcionaških afera i da Srbija nema sudsku vlast, kao ni samostalnog tužioca koji mimo uticaja politike može da odluči o tim stvarima.

„Tužilac zna da bi, ako bi suprotno volji izvršne i zakonodavne vlasti pokrenuo bilo koji od politički problematičnih postupaka, momentalno bio smenjen zbog činjenice da politička većina odlučuje o njegovoj sudbini“, rekao je Majić u intrevjuu za Politiku, prenosi N1.

Majić je poručio da smo svedoci stalnog osnivanja novih odeljenja, podizanja granica zaprećenog zatvora i obećavajućih brojki, a da su uprkos tome sve slabije ocene kada je reč o kontroli korupcije.

„Društvo se davi u opasnim korupcionaškim aferama u kojima se pominju najviši državni službenici“, rekao je Majić.

Kazao je i da većina njegovih kolega „ne želi da bude klevetana od strane narodnih poslanika i partijskih aparatčika“ i ne žele da ih predsednik Srbije i ministri „svaki čas prozivaju po emisijama“.

„Ne žele da ih prate i prisluškuju, proglašavaju špijunima i izdajnicima, niti da se u sopstvenoj državi osećaju kao gradjani drugog reda“, rekao je Majić.

Majić je naveo i da se optužnice za privredni kriminal neretko podižu pod političkim pritiskom, a da se neke pod političkim pritiskom stopiraju.

„Političari pompezno najavljuju hapšenja, stvore neka odredjena očekivanja, a tužioci nemaju kuraži da ima kažu da za to što su najavili dokaza nema ili da oni ne mogu da se pribave“, rekao je Majić.

On je rekao da samo pooštravanje kazni neće promeniti ništa na planu smanjenja kriminaliteta, ali da većiina vlasti, uključujući i aktuelnu, pribegava takvim rešenjima.

„Razlog je jednostavan, izmena zakonodavstva za svaku vlast je najjeftinije rešenje koje kratkoročno obezbedjuje podršku biračkog tela, uvek željnog nemilosrdnih kazni“, rekao je Majić.

Komentara

 1. Marija
  30. decembra 2019. 06:26

  Bože, bože; pa šta se ovo dešava!

  1. Milan
   31. decembra 2019. 10:19

   a dali gospodin majic sme da se zakune u crkvi da je objektivan evo ja imam sa sudijom vec 6 godina proble a ona tera po svom

 2. Milan
  31. decembra 2019. 10:20

  a dali gospodin majic sme da se zakune u crkvi da je objektivan evo ja imam sa sudijom vec 6 godina proble a ona tera po svom

 3. Зоран
  31. decembra 2019. 21:32

  Чудно је једино што дотични ,,господин" није ни реч рекао када су ,,демократе" у дану смениле преко 150 судија и поставили своје, који и данас ,,кроје правду" у Србији. Боље да је ћутао. НИЈЕ ВАЖНО ШТА КАЖЕ, ВАЖНО ЈЕ КО КАЖЕ!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.