Sudija Majić glavna tema u Skupštini, on kaže da nije iznenađen napadima, ali jeste što oni dolaze iz izvršne vlasti

7
Foto: Medija centar Beograd

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je danas da nije iznenađen kritikama koje mu je uputila vladajuća većina u Skupštini Srbije prilikom rasprave o izmenama Krivičnog zakonika. Kako prenosi Danas, on je dodao da je obaveza svakog stručnjaka da iskaže svoj stav, bez obzira na cenu.

„Nisam iznenađen da me napadaju zbog stavova iza kojih stojim. Iznenadilo me je da napad dolazi iz izvršne vlasti. Ovo je to viđenje debate u kojoj prvo isključite struku, odnosno strukom nazovu one koji kao eho ponavljaju njihove stavove, a one koji se usprotive optužuju. Žao mi je što ministarka pravde, koja je bila pripravnica kod mene i mogla da vidi moj način rada, ulazi u takvu političku igru“, ocenio je Majić u izjavi agenciji Beta povodom nastupa ministarke pravde u kojem je ona dovela u pitanje njegovu nezavisnost i samostalnost u radu.

Majić se usprotivio uvođenju doživotne kazne zatvora za ubice i silovatelje dece i trudnica bez mogućnosti uslovnog otpusta.

O stavovima Majića o izmenama Krivičnog zakonika govorilo se u parlamentu pošto je sudija u nedelju učestvovao u emisiji „Utisak nedelje“ u kojoj je bilo reči o tom zakonu.

Danas je šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas u Narodnoj skupštini da sudija Apelacionog suda Milorad Majić kritikujući predlog Tijaninog zakona vrši pritisak na Narodnu skupštinu.

“Iz jednog dela srpskog pravosuđa stalno dolaze kritike kako narodni poslanici, a pogotovo izvršna vlast, a pogotovo ministarka pravde vrše nekakakav pritisak na pravosuđe iako smo dokazali više puta da to nije tačno. Situacija je potpuno obrnuta, jer je jedan sudija Apelacionog suda u Beogradu, Milorad Majić sebi dao za pravo da vrši pritisak na Narodnu skupštinu, na poslanike, ministarku pravde i Vladu zato što ćemo da glasamo o Zakonu o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika kojim uvodimo doživotnu kaznu zatvora za onoga ko sa smrtnom posledicom siluje dete, trudnicu ili nemoćno lice“,  rekao je tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o sprečavanju korupcije šef skupštinskih naprednjaka Aleksandar Martinović, osvrćući se na Majićevu kritiku Tijaninog zakona u Utisku nedelje.

Na Majićevu konstataciju da je nečovečno to što će Skupština da uradi Matinović je dodao „Zamislite nečovečno. Pazite drskosti“.

Optužbama protiv sudije Majića pridružio se i Marjan Rističević, poslanik sa liste SNS koji je primetio da su sudiji Majiću vezane i oči i uši.

“Kod njega boginja pravde ima samo jedan tas, to je tas na koji legne. Njemu je bitno da Albanci ne daju sitno. Nemoj da se lažemo, Albanci su kupili sve novcem od droge, dijaspore itd. Kupili su i lažnu državnost. Ja tvrdim da su kupili i presude i Međunarodnog suda pravde, a izgleda su počeli da kupuju presude i u samoj Republici Srbiji. Gospodin Majić i Hadžiomerović su živi dokaz za to“, rekao je Rističević.

On je naveo da postoji izreka – ko zlo ne kažnjava, taj novo zlo čini.

“Kad sudiji Majiću nije bilo bitno da se prže i peku dojke srpskih žena, njemu nikakva nečovečnost više nije granica. On je izgubio kredibilitet. Nisu loši zakoni, loše su sudije i sudija Majić to najbolje potvrđuje. On je verovatno gori od svih onih kojima je sudio“, naveo je Rističević.

I predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zahvalila se Martinoviću što joj je skrenuo pažnju na sudiju Majića, jer ona, kako je rekla, dok je vrtela kanale, nije ni znala ko je gospodin Majić, nije znala da je on u stvari sudija Apelacionog suda.


7 KOMENTARA

  1. Reče Rističević za sudiju Majića. Joj Srbijo sta si dočekala. Da jedna bedna, nepismena egzistencija polemiše o stručnim pitanjima i bez ikakvih dokaza optuzuje jednog apelacionig sudiju za korupciju. Samo me zanima da li ce se i kada oglasiti pravosudje i uopste sudska vlast pividom ovog skandala

  2. Kad svi isto misle, znaci da niko nista ne misli!!! Osim gospodina sudije koji ima svoje misljenje! Svaka cast…

  3. I uvek se isti idioti javljaju u skupstini. Da li pametnom coveku ( ili nekome ko misli svojom glavom), uopste moze biti relevantno misljenje Martinovica ili Risticevica ???

  4. Gospodinu Majiću sve čestitke na hrabrosti da iznese svoje profesionalno mišljenje. Mislim da je privilegija svakog poštenog građanina da bude objekat uvreda poslanika Martinovića i Rističevića. A nama anonimusima, ostaje da se stidimo što su oni izabrani u skupštinski Dom naše države.

  5. Po ovome se vidi kakva smo drzava.Ovi sa kupljenim diplomama su strucnjaci ovi redovni paceri.Sa malim slovima ovi iz sns i njihovi politicki i sexualni partneri su izgubili kompas.Inace javno se zna da su pola a i vise gay populacija.Sto je moderno u EU.
    Kralj Petar I se okrece u grobu kada vidi ove nase gay klosare. Bice bolno po ove jajare kada se probude i vide da su samo lazni politicari i izdajice.
    Zivi bili i videli uskoro.

Comments are closed.